Νέο μαύρο ρεκόρ αναμένεται σήμερα με περίπου 7.000 κρούσματα. Θεσσαλονίκη και Πάτρα στα όρια τους

Νέο μαύρο ρεκόρ αναμένεται σήμερα με περίπου 7.000 κρούσματα. Θεσσαλονίκη και Πάτρα στα όρια τους

Νέο αρνητικό ρεκόρ αναμένεται να καταγραφεί σήμερα  με τα κρούσματα κορονοϊού, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι νέες μολύνσεις covid-19 στην Ελλάδα πρόκειται να ξεπεράσουν τις 7.000.

Χθες, Πέμπτη 4/11, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 6.808 νέα κρούσματα κορονοϊού αριθμό ρεκόρ για τη χώρα.  

Δεν τίθεται θέμα ούτε τοπικών ούτε γενικών lockdown. Όποιος περιορισμός υπάρξει θα είναι στη φιλοσοφία που υπάρχει και τώρα, δηλαδή θα περιορίζονται οι δραστηριότητες για όσους επιλέγουν να μην εμβολιαστούν, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης από τη Λάρισα, κατά την επίσκεψη του στη θεσσαλική πόλη.

Κορονοϊός – Θεσσαλονίκη και Πάτρα στα όρια τους

Στη Θεσσαλονίκη, 23 κρούσματα εντοπίστηκαν σε ασθενείς και προσωπικό σε κλινική. Και πλέον το που θα μεταφέρονται οι ασθενείς αποτελεί σπαζοκεφαλιά , με την έλλειψη σε κρεβάτια. Παράλληλα στην Πάτρα, στη παιδιατρική κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου νοσηλεύονται 4 παιδάκια με κορονοϊό ανάμεσα τους και ένα βρέφος 11 μηνών.
Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές για τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν σε κλινική της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Η συγκεκριμένη κλινική που βρίσκεται στην Θέρμη Θεσσαλονίκης φιλοξενεί ηλικιωμένους ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, κάποιοι ασθενείς χρειάστηκε να διακομιστούν για νοσηλεία στο νοσοκομείο Παπανικολάου αλλά και στην ιδιωτική κλινική “Αρωγή” που έχει διαθέσει 200 κλίνες για ασθενείς με κορονοϊό.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της ιχνηλάτησης ενώ εξετάζεται το πως προέκυψε η διασπορά των κρουσμάτων.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η διασπορά φέρεται να ξεκίνησε από μια νοσοκόμα και μια καθαρίστρια που είχαν κάνει το εμβόλιο για τον κοροναϊό.

Οι δύο γυναίκες νόσησαν χωρίς να εμφανίσουν συμπτώματα και συνέχισαν να πηγαίνουν στη δουλειά τους. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα, με πρωταρχικό στόχο των υπευθύνων να είναι το φρενάρισμα της διασποράς.

Τα περιθώρια της πόλης είναι πολύ στενά καθώς ακόμη και οι απλές κλίνες είναι προς εξαφάνιση και το νοσοκομείο Παπανικολάου έχει πλέον μόνο 7 κλίνες διαθέσιμες, ενώ οι ΜΕΘ είναι μονίμως καλυμμένες.

Το απόγευμα αναμένεται ο υπουργός Υγείας , που θα έχει συνάντηση με τους διοικητές των νοσοκομείων.

Δύσκολη η κατάσταση και στην Πάτρα.
Τέσσερα παιδιά απο την Δυτική Ελλάδα νοσηλεύονται με κορονοϊό στην παιδιατρική κλινική Covid του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείο του Ρίου Πατρών.

Η κατάσταση των παιδιών δεν είναι ανησυχητική, κρίθηκε όμως απο τους θεράποντες ιατρούς πως χρειάζονταν εισαγωγή και περαιτέρω παρακολούθηση.

Το μικρότερο απο τα παιδιά, είναι ένα βρέφος μόλις 11 μηνών απο το Αγρίνιο, που μεταφέρθηκε σήμερα απο το Αγρίνιο στο νοσοκομείο του Ρίου.

Ρεκόρ εισαγωγών σημειώθηκε ενώ 110 άτομα νοσηλεύονται συνολικά, με 13 στις ΜΕΘ στα δύο νοσοκομεία της πόλης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα