Εμβολιασμός: Ανοίγουν τα ραντεβού για την τρίτη δόση - Πώς να κλείσετε ραντεβού

Εμβολιασμός: Ανοίγουν τα ραντεβού για την τρίτη δόση - Πώς να κλείσετε ραντεβού

Ανοίγει την Παρασκευή (5/11), η πλατφόρμα ραντεβού για την τρίτη δόση εμβολίου για τον κορονοϊό για όλους τους πολίτες ηλικίας 18 ετών και άνω, ανεξάρτητα με το εμβόλιο που είχε επιλεγεί για τον αρχικό εμβολιασμό τους.
  
Η πλατφόρμα θα επιτρέπει τα ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου για όλους τους ενήλικες στους οποίους είχε χορηγηθεί το σκεύασμα της Pfizer, της Moderna ή της AstraZeneca, εφόσον έχουν παρέλθει 6 μήνες από τη 2η δόση. Παράλληλα, η πλατφόρμα των ραντεβού θα ανοίξει και για όσους έχουν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, εφόσον έχει περάσει χρονικό διάστημα 2 μηνών από την ημερομηνία του εμβολιασμού τους. Η αναμνηστική δόση για αυτή την ομάδα μπορεί να είναι είτε με το σκεύασμα της Johnson & Johnson, και πάλι, είτε με το εμβόλιο της Pfizer.

Τρίτη δόση: Βήμα - βήμα πώς να κλείσετε ραντεβού

Εφόσον οι πολίτες έχουν ελέγξει τη δυνατότητα εμβολιασμού την τρέχουσα περίοδο, ακολουθούν το σύνδεσμο (emvolio.gov.gr/app) στον οποίο τους παραπέμπει η πλατφόρμα, για να προγραμματίσουν το ραντεβού.

Οι πολίτες συνδέονται στην πλατφόρμα κάνοντας χρήση των κωδικών TAXISNET.

Αφού συνδεθούν επιτυχώς, οι πολίτες επιβεβαιώνουν ότι τα στοιχεία τους είναι ορθά.

Οι πολίτες μπορούν να προχωρήσουν σε προσθήκες/διορθώσεις.

Στη συνέχεια, προγραμματίζουν το επαναληπτικό ραντεβού (επιλέγουν το εμβολιαστικό κέντρο, την ημερομηνία και την ώρα του εμβολιασμού).

Τέλος, αποθηκεύουν/εκτυπώνουν τα στοιχεία του ραντεβού και του QR code.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα