Τα σενάρια για τους εξωτερικούς χώρους στην εστίαση μετά τη νέα έξαρση της πανδημίας

Τα σενάρια για τους εξωτερικούς χώρους στην εστίαση μετά τη νέα έξαρση της πανδημίας

Την ώρα που η πανδημία πολιορκεί ολόκληρη τη χώρα και ένα σημαντικό ποσοστό πολιτών παραμένει ανεμβολίαστο, κυβέρνηση και ειδικοί βάζουν στο τραπέζι και μελετούν προτάσεις για τους εξωτερικούς μικτούς χώρους εστιατορίων καφέ και μπαρ.

Υπάρχουν σκέψεις οι κατασκευές με τζάμι μέχρι πάνω, κλειστή οροφή και ανοιχτό χώρο μόνο στην πρόσοψη να θεωρούνται πλέον κλειστοί χώροι. Σαν να κάθεται ο πελάτης στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος. Να είναι υποχρεωμένος δηλαδή να επιδεικνύει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

«Τώρα που θα λογίζονται και οι εξωτερικοί χώροι ως εσωτερικοί λόγω των νέων μέτρων δεν ξέρω πως θα συμπεριφερθεί ο κόσμος νομίζω ότι δεν θα λειτουργήσει θετικά ως προς αυτό που θέλουν να περάσουν» υποστήριξε ο Βαλέριος Παπαθανασόπουλος, ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης.

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων σύμφωνα με τις προτάσεις θα μπορούν να έχουν πλαϊνά προστατευτικά, αρκεί να μην ξεπερνούν το 1,30 σε ύψος.

Κορονοϊός: Έκρηξη με 5.449 νέα κρούσματα - Στο κόκκινο Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Μαγνησία

Ποια μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι
Τα μέτρα που εξετάζονται, αφορούν αποκλειστικά τις «κόκκινες» περιοχές και τους μεικτούς χώρους, με εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους .Ανάμεσα στις προτάσεις είναι :

Να μεγαλώσουν οι αποστάσεις στους μεικτούς χώρους, από 1,5 μέτρο στα 2 μ.

Μείωση των ατόμων που θα κάθονται σε κάθε τραπέζι, από 10 άτομα σε 6.

Για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε εστίαση και ψυχαγωγία υπάρχουν εισηγήσεις για rapid test 3 φορές την εβδομάδα (από 2 πού ισχυει σήμερα) με δική τους οικονομική επιβάρυνση.

Παράλληλα, εξετάζεται η πρόταση να μην υπάρχει μουσική στους εξωτερικούς χώρους.

Οι επιχειρηματίες της εστίασης θεωρούν ότι τα νέα μέτρα δεν θα οδηγήσουν τους πολίτες στην απόφαση να κάνουν το εμβόλιο.

Η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας αναμένεται να συνεδριάσει την Τετάρτη και να παραδώσει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα