Πέραμα: Στα χέρια Θεοδωρικάκου το πόρισμα για τους 7 αστυνομικούς - Αλλαγές στη λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ.

Πέραμα: Στα χέρια Θεοδωρικάκου το πόρισμα για τους 7 αστυνομικούς - Αλλαγές στη λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ.

Στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, παραδόθηκε  από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη το πόρισμα του πειθαρχικού ελέγχου και της επιχειρησιακής αξιολόγησης για το περιστατικό που σημειώθηκε στο Πέραμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Θεοδωρικάκος την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου θα ανακοινώσει σχέδιο μέτρων και κατευθύνσεων για την ουσιαστική βελτίωση της αποτελεσματικότητας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Παραδόθηκε σήμερα στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτη Θεοδωρικάκο  από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη το πόρισμα του πειθαρχικού ελέγχου και της επιχειρησιακής αξιολόγησης για το περιστατικό που σημειώθηκε στο Πέραμα. 

Ο κ. Θεοδωρικάκος την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου θα ανακοινώσει σχέδιο μέτρων και κατευθύνσεων για την ουσιαστική βελτίωση της αποτελεσματικότητας της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Πρέπει να διερευνηθεί και το ρατσιστικό κίνητρο»

Ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος, Θανάσης Καμπαγιάννης μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι οι επτά αστυνομικοί, προκειμένου να ακινητοποιήσουν το όχημα έριξαν 36 σφαίρες κι έσκασαν ένα λάστιχο ενώ δέχτηκε 3 σφαίρες στο θώρακα ο Ν. Σαμπάνης. «Τέτοια περιστατικά βοούν ότι υπάρχει υπέρβαση και αυθαιρεσία. Πρέπει να διερευνηθεί και το ρατσιστικό κίνητρο», τόνισε.

«Όταν αρχίζει η καταδίωξη ο αστυνομικός δεν μπορεί να ακούσει τίποτα»

«Η κρίση ότι πρέπει να μείνουν ελεύθεροι και χωρίς περιοριστικούς όρους, όταν συζητείται αδίκημα για το οποίο ο ποινικός κώδικας προβλέπει ισόβια, τότε είναι προάγγελος θετικών νομικών εξελίξεων για τους εντολείς μου», είπε ο συνήγορος των επτά αστυνομικών, Αλέξης Κούγιας.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι είναι υπό διερεύνηση ποιος τελικά ήταν ο οδηγός, ο θανών ή ο 14χρονος, και πως η απάντηση θα δοθεί από επιστημονικά τεκμήρια. «Όταν αρχίζει η καταδίωξη ο αστυνομικός δεν μπορεί να ακούσει τίποτα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας. 

Ελεύθεροι οι αστυνομικοί

Ελεύθεροι  χωρίς περιοριστικά μέτρα αφέθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι επτά αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη κλεμμένου οχήματος με τρεις επιβαίνοντες στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ένας 18χρονος Ρομά και να τραυματιστεί ακόμα ένας.

Ελεύθεροι χωρίς αναμορφωτικά μέτρα αφέθηκαν και οι δύο ανήλικοι Ρομά (ο ένας τραυματίας) που επέβαιναν στο κλεμμένο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια αιματηρής καταδίωξης στο Πέραμα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα