Κορονοϊός: Κοκκίνισε η μισή Ελλάδα - Η Θεσσαλονίκη έφτασε σε κρούσματα την Αθήνα

Κορονοϊός: Κοκκίνισε η μισή Ελλάδα - Η Θεσσαλονίκη έφτασε σε κρούσματα την Αθήνα

Κοκκίνισε η μισή Ελλάδα με ακόμη 5 νομούς να περνούν στο επίπεδο. Αρκαδία, Αχαϊα, Ζάκυνθος, Ιωάννινα και Μεσσηνία.

Χτες η Θεσσαλονίκη ξεπέρασε σε κρούσματα την Αττική την ώρα που οι εμβολιασμοί στην συμπρωτεύουσα μετά βίας ξεπερνούν το 50%.
Η πληρότητα στις εντατικές χτυπά κόκκινο με την χθεσινή εφημερία στο ΑΧΕΠΑ να ολοκληρώνεται με 4 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.

«Όχι δεν θα το κάνω και να με υποχρεώσουν δεν θα το κάνω»
«Δεν πρόκειται να το κάνω. Γιατί δεν έχει επεξεργαστεί καλά»
«Εσείς το έχετε κάνει; Ε όχι βέβαια. Πλάκα με κάνεις;» ,είναι κάποια από τα λόγια πολιτών.

Η Ελένη Βακιρλή, νοσηλεύτρια νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, είπε: «Η ΜΕΘ είναι πλήρης και νοσηλεύομαι διασωληνωμένους εκτός μονάδος. Ότι σημαίνει αυτό. 15 στα 15 κρεβάτια στη ΜΕΘ». Διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ νοσηλεύονται και στο Παπανικολάου εκεί όπου και οι 30 κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες.

Ο Ευάγγελος Καϊμακάνης, εντατικολόγος «Παπανικολάου»: «Πολλοί νέοι άνθρωποι ακόμη και χωρίς υποκείμενα νοσήματα καταλήγουν παρά τις προσπάθειες και τη βέλτιστη υποστήριξη γιατί το νέο αυτό στέλεχος είναι με πάρα μα πάρα πολλές θανατηφόρες επιπλοκές. Να πω για τις θρομβώσεις, για τα επεισόδια τα καρδιακά; Παρόλα αυτά η συντριπτική πλειονότητα των ανεμβολίαστων στη Βόρεια Ελλάδα είναι οι νέοι».

Ο Θάνος Πλεύρης, υπουργός υγείας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Οι όποιοι περιορισμοί θα υπάρχουν και σε αυτό είμαστε σαφείς. Θα μπορούν να υπάρξουν θα αφορούν χώρους που συνυπάρχουν εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Όπως τα θέατρα. Ένα βρέφος 6 μηνών και η μητέρα του νοσηλεύονται με κορωνοϊό από τις αρχές της εβδομάδας στο Παπαγεωργίου ενώ νέα κλινική COVID αναπτύχθηκε στον Άγιο Δημήτριο.

Η διευθύντρια ΜΕΘ Αγίου Δημητρίου, Γλυκερία Βλαχογιάννη, δήλωσε: «Από προχτές μετατράπηκε η παθολογική κλινική σε COVID. Και ήδη σήμερα αναμένουμε γύρω στα 20 περιστατικά από νοσοκομεία της πόλης και απ’ έξω».

Ανοίγουν νέες κλίνες COVID στη βόρεια Ελλάδα
Στο Γενικό οι ανεμβολίαστοι είναι στο 86% και σε εμάς στο 91%. Πρέπει να εμβολιαστεί ο κόσμος. Τα νοσοκομεία θα καταρρεύσουν διαφορετικά. Αγωνιώδεις είναι οι προσπάθειες των γιατρών στην Κομοτηνή να βρουν κρεβάτια εντατικής για να διακομίσουν τους ασθενείς τους.

Ο Γιώργος Πατλάκας, διευθυντής Παθολογικής Σισμανόγλειο Κομοτηνής: «Νοσηλεύουμε και εμείς πλέον περιστατικά. Μέχρι τώρα δεν νοσηλεύαμε. Έχουμε 12-14 περιστατικά σε 2-3 μέρες».

Σε κατάληψη βρίσκεται από χτες σχολείο της Πάτρας εξαιτίας της συγχώνευσης τμημάτων. Κοκκίνισε και η Πελοπόννησος με τα ενεργά κρούσματα στην Αχαΐα να φτάνουν σήμερα τα 725 από τα 470 που ήταν πριν από μια εβδομάδα. Σε κατάληψη βρίσκεται από χτες σχολείο της Πάτρας εξαιτίας της συγχώνευσης τμημάτων.

Τα 400 φτάνουν τα ενεργά κρούσματα στη Μεσσηνία με την πίεση στο νοσοκομείο Καλαμάτας να είναι εμφανής με 39 νοσηλευόμενους και 3 στην εντατική.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου του MEGA  Δέσποινας Γεωργιάδου δεν υπάρχει διαθεσιμότητα κλινών για περιστατικά covid σε αρκετές περιοχές, ενώ στην Αττική η υπάρχει μικρή διαθεσιμότητα.

Γέμισαν οι εντατικές
Θεσσαλονίκη

κλίνες 80     κενές 0

Μακεδονία

κλίνες 66    κενές 4

Θεσσαλία

κλίνες 39    κενές 0

Στερεά Ελλάδα

κλίνες 18      κενές 1

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα