Κανονικά οι παρελάσεις την 28η Οκτωβρίου – Με μάσκα οι θεατές. Αυτά είναι τα μέτρα προστασίας

Κανονικά οι παρελάσεις την 28η Οκτωβρίου – Με μάσκα οι θεατές. Αυτά είναι τα μέτρα προστασίας

Οι μαθητικές παρελάσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά για την 28η Οκτωβρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε

το Υπουργείο Εσωτερικών καθώς και η παρέλαση στις 27 Οκτωβρίου ,στη Θεσσαλονίκη, μόνο με στρατιωτικά τμήματα.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΣ

Αναφορικά με τη διεξαγωγή των παρελάσεων και των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και επειδή διακινούνται ανυπόστατες φήμες περί μη διεξαγωγής των μαθηματικών παρελάσεων, επισημαίνεται ότι συνεχίζουν να ισχύουν στο ακέραιο τα όσα προβλέπονται στο σχετικό εγκύκλιο του Υπουργείου. 13 Οκτωβρίου 2021.  

Επομένως, οι μαθητικές παρελάσεις παντού θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Διευκρινίζεται ότι η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης παραδοσιακά στις 27 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα.

Όλες οι παρελάσεις που έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια 60 λεπτών, αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Σημειώνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας».

Το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και σε εσωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός.

Επομένως, την ώρα της παρέλασης, οι θεάτες που πρέπει να φορούν μάσκα, σε αντίθεση με τους παρελαύνοντες, για τους οποίους η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική αφού είναι στοιχισμένοι. Ωστόσο, όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση- εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση -να φορούν τις μάσκες τους.

Καμία παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στην Ημαθία λόγω κορονοϊού

Να μη διεξαχθούν παρελάσεις στην Ημαθία για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 αποφασίστηκε ομόφωνα, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Γραφείο του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη, Κώστα Καλαϊτζίδη. Ο λόγος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αντιπεριφέρειας, είναι η μεγάλη έκταση που έχει λάβει σε τοπικό επίπεδο η διασπορά του κορονοϊού και η ανάγκη να διαφυλαχθεί η υγεία της τοπικής κοινωνίας από την εικόνα της πρόσθετης μετάδοσης του ιού λόγω του συνωστισμού που θα προκληθεί.

Τη σύσκεψη συγκάλεσε εκτάκτως ο Κώστας Καλαϊτζίδης, μετά τη ραγδαία και την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ημαθία, όπου καταγράφεται το υψηλότερο επίπεδο κρουσμάτων αναλογικά με τον πληθυσμό σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη εξετάστηκε αναλυτικά η επιδημιολογική κατάσταση στην Ημαθία, κρίθηκε ότι η διασφάλιση της υγείας των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας ήταν πρωταρχικός σκοπός και αποφασίστηκε ομόφωνα να μην πραγματοποιηθεί παρέλαση για την Εθνική Επέτειο σε καμία περιοχή της Ημαθίας.Παράλληλα αποφασίστηκε να ενταχθούν οι πρωτοβουλίες όλων για τον εμβολιασμό των πολιτών και την κατανόηση της αναγκαιότητας του, καθώς αναφέρθηκε ότι σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ο αριθμός των πλήρως εμβολιασμένων στην περιοχή αντιστοιχεί μόλις στο 45% του πληθυσμού.

 
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι δήμαρχοι Βέροιας και Νάουσας, ο αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας, εκπρόσωπος των νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας, ο υπεύθυνος γιατρός του ΕΟΔΥ στην Ημαθία, οι πρόεδροι του Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου Ημαθίας, καθώς και των Διευθυντών Διευθυντών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα