Γιαννιτσά: Ξέσπασε σε δάκρυα ο πατέρας του 27χρονου τραυματία – Να μην το ζήσει κανείς

Να μην το ζήσει κανείς αυτό το πράγμα. Όλοι να ανάψουν ένα κεράκι, να κάνουν προσευχή, είπε ο πατέρας του 27χρονου, που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Ο Βασίλης Γεωργαντάς περιέγραψε το πώς τραυματίστηκε ο γιος του, έπειτα από το ατύχημα που έγινε κατά τη διάρκεια του αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, στα Γιαννιτσά.

Ερωτηθείς για την κατάσταση της υγείας του παιδιού του, απάντησε πως, είναι πολύ δύσκολο, δεν έχουμε πολλές ελπίδες. Ακόμη είναι σε κώμα το παιδί. Το χειρουργείο κράτησε όλη τη νύχτα, σήμερα το μεσημέρι που είχαμε ενημέρωση, δεν επανήλθε το παιδί… Οι γιατροί κάνουν ό,τι μπορούν, αλλά είναι πολύ δύσκολα, είπε ο πατέρας του 27χρονου και εξήγησε ότι ο γιος του έχει χτυπήσει μόνο στο κεφάλι. Δεν τον χτύπησε η μοτοσικλέτα, τον χτύπησε το σίδερο, πρόσθεσε.

Ο ίδιος βρισκόταν στην απέναντι πλευρά από εκεί που συνέβη το ατύχημα. Όταν άκουσε τις φωνές, είδε πως ο γιος του ήταν πεσμένος στο έδαφος. Η περιγραφή του συγκλονίζει. “Όταν άκουσα τις φωνές και γύρισα προς τα εκεί, είδα ότι κάτω ήταν ο γιος μου… Δεν είχε τις αισθήσεις του, ήταν μία κυρία που προσπαθούσε να του κάνει τεχνητή αναπνοή, δεν ξέρω ποια ήταν.

Και μετά τον πήρα αγκαλιά, ήρθαν τα ασθενοφόρα… Δεν υπήρχε δεύτερος γιατρός για το άλλο ασθενοφόρο και τον κρατούσα εγώ αγκαλιά μέχρι το νοσοκομείο. Και κρατούσα το τραύμα του για να μην χάνει πολύ αίμα στο κεφάλι”.

Πως έγινε το ατύχημα στον αγώνα moto cross

Στην πίστα moto cross των Γιαννιτσών επικράτησε πανδαιμόνιο τη στιγμή που οι δύο σοβαρά τραυματίες βρίσκονται αιμόφυρτοι στο έδαφος, μαζί με τον 16χρονο οδηγό της αγωνιστικής μηχανής που έχασε τον έλεγχο.

Έχει ήδη σπεύσει ασθενοφόρο στο σημείο με τους διασώστες να τρέχουν για να βοηθήσουν και τους αυτόπτες μάρτυρες να έχουν παγώσει, μπροστά στις σκηνές που εκτυλίσσονται…

Η μάχη των γιατρών να τους κρατήσουν στη ζωή, οι μαρτυρίες στενών συγγενών τους, στο LIVE NEWS μαζί με τα ντοκουμέντα και την ανάλυση του ατυχήματος, ρίχνουν φως στα όσα έγιναν από τη μια στιγμή στην άλλη.

Όλα έγιναν λίγα λεπτά μετά την εκκίνηση του αγώνα. Στο τέλος του πρώτου γύρου, στο μεγάλο άλμα, ο 16χρονος οδηγός έχασε τον έλεγχο και αντί να συνεχίσει στην ευθεία, παρέσυρε το υποτυπώδες προστατευτικό και έπεσε στον κόσμο που υπήρχε στα πιτς.

Ο 16χρονος τραυματίας ανήκει στην ομάδα τεχνικού τμήματος και έβλεπε τον αδερφό του να τρέχει στη πίστα. Ο 27χρονος που επίσης χαροπαλεύει, είναι οδηγός moto cross, γνωστός στην περιοχή και την εκείνη την ώρα ετοιμαζόταν να μπει στον αγώνα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η αγωνιστική μηχανή παρέσυρε την προστατευτική περίφραξη με τον ένα τραυματία να χτυπάει από την κολώνα που υπήρχε στο σημείο και κατέρρευσε. Ο δεύτερος χτυπήθηκε από το κράνος του 16χρονου οδηγού.

Στα πιτς την ώρα του ατυχήματος βρίσκονταν δέκα άτομα, όμως περιθώρια αντίδρασης εκείνα τα δραματικά δευτερόλεπτα δεν είχε κανείς τους. Ο 16χρονος δεν κατάφερε να μείνει εντός και το ατύχημα, από τη στιγμή που υπήρχε κόσμος ήταν αναπόφευκτο.

Όπως αποδεικνύεται και εκ του αποτελέσματος, τα μέτρα ασφαλείας δεν ήταν αρκετά. Η συρμάτινη περίφραξη διαλύθηκε και οι δύο τραυματίες να χαροπαλεύουν.

Η περίφραξη που είχε τοποθετηθεί, ουσιαστικά βοηθούσε τον κόσμο που υπήρχε στο σημείο να κρατιέται για να παρακολουθεί και όχι για να αποτρέψει ένα ατύχημα. Για ακόμα μία φορά, οι διοργανωτές ενός αγώνα μηχανοκίνητου αθλητισμού πήραν άδεια αλλά κανείς όπως φαίνεται δεν μπήκε στη διαδικασία να ελέγξει αν τα μέτρα είναι τα ενδεδειγμένα.

«Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Γιαννιτσών και στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο “Παπαγεωργίου” της Θεσσαλονίκης όπου διασωληνώθηκαν με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις…», δήλωσε ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος.

Μετά το ατύχημα συνελήφθησαν τόσο ο 16χρονος οδηγός της μηχανής που έπεσε στο πλήθος όσο και ο 60χρονος υπεύθυνος για την ασφάλεια του αγώνα. Κι οι δυο αφέθηκαν ελεύθεροι λίγη ώρα μετά τη σύλληψή τους.

Σε βάρος του 16χρονου οδηγού και του υπεύθυνου ασφαλείας του αγώνα, σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια κι μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας. Με τις σκέψεις όλων να βρίσκονται στους δύο τραυματίες που δίνουν τη μεγαλύτερη μάχη για να κρατηθούν στη ζωή…

Ατύχημα σε αγώνα Motocross στα Γιαννιτσά: Συντετριμμένος ο πατέρας του 16χρονου
 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα