Νεκρός 29χρονος ανεμβολίαστος. Έκκληση για εμβολιασμό

Νεκρός 29χρονος ανεμβολίαστος. Έκκληση για εμβολιασμό

Ένα νέο παιδί, μόλις 29 ετών, έφυγε από τη ζωή νικημένος από κορονοϊό. Ήταν ανεμβολίαστος και νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Τρικάλων.
Σοκ έχει προκαλέσει ο θάνατος ενός 29χρονου στα Τρίκαλα από κορονοϊό. Ο άτυχος νέος, που δεν είχε εμβολιαστεί και δεν είχε υποκείμενα νοσήματα, έδινε μάχη για μέρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας, όμως χθες κατέληξε.

Ο νεαρός υπήρξε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο δήμαρχος Τρικκαίων στέλνοντας παράλληλα ένα οργισμένο μήνυμα σε όσους αρνούνται να εμβολιαστούν.

Γεμίζουν οι ΜΕΘ από ανεμβολίαστους
Το κύμα ανεμβολίαστων ασθενών «πνίγει» τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της βόρειας Ελλάδας. Κρεβάτια και εντατικές γεμίζουν από πολίτες που αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο.

Σε Μακεδονία και Θράκη 129 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι, οι 119 εκ των οποίων ανεμβολίαστοι.

Σύμφωνα με πανευρωπαική έρευνα που δημοσιεύουν τα νέα οι ηλικιωμένοι και οι άνω των 60 αποτελούν των σκληρό πυρήνα των αρνητών του εμβολίου.

Στη χώρα μας περισσότεροι από 450.000 πολίτες άνω των 60 δεν έχουν λάβει καμία δόση εμβολίου, με αποτέλεσμα να είναι αυτοί που γεμίζουν κλινικές και μονάδες.

«Καλώ όλους να κάνουν την Τρίτη δόση εμβολίου χωρίς φόβο. Μην φοβάται κανείς ότι αν κάνει κάποιος την Τρίτη δόση θα πάθει κάτι. Πιο προστατευμένος θα είναι. Έχει νόημα για όσους εμβολιάστηκαν Ιανουάριο, Φεβρουάριο ή Μάρτιο να κάνουν τρίτη δόση» σημείωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Έκκληση στους πολίτες αυτούς να σπεύσουν να εμβολιαστούν απευθύνουν οι ειδικοί, αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους να μην αμελήσουν την αναμνηστική δόση.

Τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεμβολίαστων καταγράφει η βόρεια Ελλάδα, εκεί όπου οι περισσότερες περιφέρειες βρίσκονται πλέον στο «κόκκινο» και η πληρότητα στις εντατικές αγγίζει το 98%.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα