Απειλές κατά ελεγκτών πιστοποιητικών εμβολιασμού στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Απειλές κατά ελεγκτών πιστοποιητικών εμβολιασμού στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Να αναστείλει το μάθημα της Πέμπτης στο κεντρικό κτίριο, εξαιτίας παρεμπόδισης του έργου των υγειονομικών ελεγκτών, αποφάσισε η Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών (ΣΘΕ), του ΑΠΘ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, ομάδες ατόμων που αυτοπροσδιορίζονται ως σχήματα φοιτητών παρεμπόδιζαν τόσο τη Δευτέρα όσο και την Τρίτη τους ελέγχους στην είσοδο της Σχολής.

Όπως σημειώνεται οι ίδιοι προχώρησαν σε φραστικές επιθέσεις αλλά και απειλές προς τα πρόσωπα των υγειονομικών ελεγκτών, ενώ τα ίδια περιστατικά συνεχίστηκαν και την Τετάρτη.

Ακολούθησε η είσοδος των φοιτητών εντός του κτιρίου χωρίς να επιδείξουν τα σχετικά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Μετά τα παραπάνω, η Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών αποφάσισε την αναστολή των εκπαιδευτικών διαδικασιών στο κεντρικό κτίριο για σήμερα Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, υπογραμμίζοντας ότι θα προβεί σε όλες τις ενέργειες για την αντιμετώπιση εκείνων που υπονομεύουν την ασφάλεια του υγειονομικού covid πρωτοκόλλου.

Εντοπίστηκαν δύο κρούσματα σε φοιτητές στο ΑΠΘ

Συναγερμός έχει σημάνει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς εντοπίστηκαν δύο θετικά κρούσματα κορονοϊού.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, πρόκειται για μη εμβολιασμένο φοιτητή της Σχολής Θετικών Επιστημών (Τμήμα Μαθηματικών) που παρακολούθησε τη Δευτέρα δύο μαθήματα του νέου ακαδημαϊκού έτους, και για έναν ακόμη φοιτητή. Το πρώτο άτομο το οποίο εντοπίστηκε θετικό στην Covid-19, προσκόμισε αρνητικό rapid test κατά την προσέλευσή του στο ΑΠΘ τη Δευτέρα, ωστόσο, στη συνέχεια, παρουσίασε συμπτώματα και διαγνώστηκε ότι νοσεί από κορονοϊό.

Τα μέτρα του Πανεπιστημίου
Από τη στιγμή που εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα τέθηκε σε εφαρμογή το υγειονομικό πρωτόκολλο που τηρείται σε ανάλογες περιπτώσεις.

Ο φοιτητής μπήκε σε κατ’ οίκον περιορισμό, χωρίς να κλείσει το τμήμα– και επιπλέον ειδοποιήθηκαν όλοι οι συμφοιτητές του, οι οποίοι είχαν έρθει σε άμεση επαφή μαζί του.

Συγκεκριμένα, οι εμβολιασμένοι φοιτητές παρακολουθούνται για πιθανή εμφάνιση συμπτωμάτων, ενώ οι μη εμβολιασμένοι μπήκαν σε 10ήμερη καραντίνα και επανέλεγχο με διαδοχικά τεστ.

Σημειώνεται ότι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης -όπως και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας- έχει ορίσει αριθμητικά τις καρέκλες εντός των αιθουσών, με στόχο την αποτελεσματικότερη ιχνηλάτηση επαφών σε περίπτωση εντοπισμού θετικού κρούσματος. Για το λόγο αυτό, οι φοιτητές καλούνται από τη Σχολή να γνωρίζουν τις θέσεις στις οποίες κάθονται στις αίθουσες διδασκαλίες σε κάθε μάθημα ξεχωριστά.