Πατήσια – Στις φλόγες τυλίχθηκε απορριμματοφόρο – Κάηκαν 11 σταθμευμένα ΙΧ

Πατήσια – Στις φλόγες τυλίχθηκε απορριμματοφόρο – Κάηκαν 11 σταθμευμένα ΙΧ

Με τουλάχιστον είκοσι εκκωφαντικές εκρήξεις επί μια ώρα και φλόγες να υψώνονται ως τον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας, ξύπνησαν κάτοικοι στα Πατήσια επί της οδού Καραμανλάκη.
Απορριμματοφόρο του δήμου Αθηναίων καίγεται ολοσχερώς στην οδό Καραμανλή στα Πατησιά.

Οι φλόγες ξεπερνούν τα δύο μετρά, ενώ το υψηλό θερμικό φορτίο προκαλεί εκρήξεις. Οι κάτοικοι με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν το φλεγόμενο φορτηγό να απειλεί ακόμη και τα σπίτια της περιοχής.

Η ένταση της φωτιάς ήταν τόσο μεγάλη που επεκτάθηκε γρήγορα στα αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα στο σημείο, με τους ιδιοκτήτες τους να μην μπορούν να κάνουν τίποτα για να σβήσουν τις φλόγες.

Από την πρώτη ερευνά που έγινε στο απορριμματοφόρο φαίνεται να απομακρύνεται το σενάριο του εμπρησμού, ενώ στην επέκταση της πυρκαγιάς βοήθησε η διαρροή λαδιών που έγινε στο βαρύ όχημα του δήμου Αθηναίων.

Η πυροσβεστική έσπευσε άμεσα στο σημείο, με έξι οχήματα και 18 πυροσβέστες οι οποίοι απομάκρυναν κάδους και άλλα υλικά, ενώ κατάφεραν να περιορίσουν την πυρκαγιά και να μην φτάσει στα μπαλκόνια των πολυκατοικιών της περιοχής.

Οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων κάλεσαν άμεσα την ασφαλιστική εταιρεία, η οποία κατέγραψε τις ζημιές, ενώ οι ιδιοκτήτες των οχημάτων που καταστράφηκαν θα αποζημιωθούν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα