Ζάκυνθος: Τα λάθη που πρόδωσαν τους εκτελεστές του επιχειρηματία

Ζάκυνθος: Τα λάθη που πρόδωσαν τους εκτελεστές του επιχειρηματία

Η εξιχνίαση της δολοφονίας του Ζακυνθινού επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη και της συζύγου του, ανοίγει διάπλατα τις πόρτες προκειμένου να διερευνηθούν όλα τα σκοτεινά σημεία που τα τελευταία χρόνια έφεραν στο προσκήνιο το νησί με απανωτές δολοφονίες και μάχες για την κυριαρχία, στο λεγόμενο και Θησαυροφυλάκιο τις Ζακύνθου. Δηλαδή τον τουρισμό.

Άλλωστε και όπως λένε οι γνωρίζοντες τα μυστήρια του νησιού, η δολοφονία του Κορφιάτη και της συζύγου του, πέραν από τις προσωπικές διαφορές που είναι δυνατόν να είχε με τον φερόμενο ηθικό αυτουργό της πρώτης δολοφονίας, εν προκειμένω της συζύγου του επιχειρηματία, κρύβει παιχνίδια κυριαρχίας στο νησί στο οποίο τα τελευταία χρόνια το θύμα είχε αναπτύξει έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα.
 
Μπορεί οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής που εξιχνίασαν τις δύο δολοφονίες, στην πρώτη, δηλαδή τις συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη να έβαλαν στην δικογραφία και τα όνομα του φερόμενου ηθικού αυτουργού της δολοφονίας, πλην όμως στη δεύτερη περίπτωση, εν προκειμένω την εκτέλεση του επιχειρηματία, δεν κατάφεραν από τις έρευνες να αποκαλύψουν των ηθικό αυτουργό. 

 Βέβαια σαφής εκτιμήσεις υπάρχουν, καθώς οι δυο δολοφονίες έχουν άμεση διασύνδεση μεταξύ τους, πλην όμως στην περίπτωση του Κορφιάτη δεν βρεθήκαν τα απαραίτητα στοιχεία που θα σκιαγραφούσαν την εμπλοκή ηθικού αυτουργού.  

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του real.gr, σημαντικό ρόλο στην εξιχνίαση της δολοφονίας του Ν. Κορφιάτη, όπου βέβαια οι εμπλεκόμενοι είναι ακριβώς οι ίδιοι άνθρωποι που εκτέλεσαν και την σύζυγο του, έπαιξαν και οι εργαστηριακές έρευνες κυρίως στους κάλυκες που άφησαν πίσω τους οι δράστες από το Καλάσνικοφ με το οποίο εκτέλεσαν σε κοινή θέα τον Ζακυνθινό επιχειρηματία.

Εκεί λοιπόν βρέθηκε το DNA του ανθρώπου που ήδη κατηγορείται για την δολοφονία της συζύγου του επιχειρηματία και πλέον και για τη δολοφονία του Κορφιάτη. Παράλληλα λίγες ημέρες έπειτα από την δολοφονία του επιχειρηματία, είχε βρεθεί μια αποθήκη στον Πύργο Ηλίας, όπου εκεί ήταν επιμελώς κρυμμένα μια μοτοσυκλέτα, υποπολυβόλα Καλάσνικοφ, γάντια μηχανής και κράνος μοτοσυκλέτας.

Στο κράνος αλλά και στα γάντια βρέθηκε dna του ανθρώπου που οδηγούσε τη μοτοσυκλέτα την οποία είχαν χρησιμοποιήσει οι δράστες προκειμένου να δολοφονήσουν την σύζυγο του επιχειρηματία. Κατά συνέπεια οι δυο δολοφονίες έχουν άμεση σχέση με ίδιους δράστες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα