Σήμερα οι ανακοινώσεις για την 3η δόση του εμβολίου

Σήμερα οι ανακοινώσεις για την 3η δόση του εμβολίου

Η τρίτη δόση εμβολίου για συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών έχει ξεκινήσει ενώ σήμερα το απόγευμα η Επιτροπή Εμβολιασμών θα προέβη σε ανακοινώσεις σχετικά με την 3η δόση για τις ηλικίες άνω των 60 ετών.

Η τρίτη δόση δεν θα είναι υποχρεωτική αλλά θα υπάρχει σύσταση.

Ήδη για τους ανοσοκατασταλμένους έχει ξεκινήσει η 3η δόση. Έχουν εμβολιαστεί ή έχουν προγραμματίσει ραντεβού περίπου 32.000 συμπολίτες μας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει γνωμοδοτήσει θετικά για χορήγηση τρίτης δόσης στους ανοσοκατασταλμένους, για τους οποίους η πλατφόρμα των ραντεβού άνοιξε 14 Σεπτεμβρίου, στα άτομα που διαμένουν σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών και στους υγειονομικούς.

Μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί περίπου 10.000 ραντεβού

Η χορήγηση της 3ης δόσης πλην των ανοσοκατεσταλμένων, που μπορεί να δοθεί και 4 εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού είναι έξι έως οκτώ μήνες μετά από την δεύτερη δόση.

Η τρίτη δόση δεν θα είναι υποχρεωτική, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει στα κράτη να περιμένουν για να εμβολιστούν και οι χώρες που δεν έχουν επαρκή αριθμό εμβολίων.

mega.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα