Κάθε Τετάρτη ο ΕΟΔΥ θα ανακοινώνει τα κρούσματα σε παιδιά 4 – 17 ετών

Κάθε Τετάρτη ο ΕΟΔΥ θα ανακοινώνει τα κρούσματα σε παιδιά 4 – 17 ετών

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ανακοίνωσε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα των παιδιών της ηλικιακής κατηγορίας 4-17 θα ανακοινώνονται κάθε Τετάρτη από τον ΕΟΔΥ.

Σκοπός να διασφαλίσουμε πως θα είναι τα σχολεία ανοιχτά και τα παιδιά στις αίθουσες, πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τα κρούσματα κορωνοϊού στην ηλικιακή ομάδα των παιδιών απο 4 εως 17 ετών έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, δήλωσε.

 Ερωτηθείς για την εικόνα που παρουσιάζεται μέχρι στιγμής στα σχολεία ο κ. Οικονόμου, τόνισε: «Παρακολουθούμε όλα τα δεδομένα.

Εχουμε σχεδιάσει το πλαίσιο λειτουργίας», ενώ πρόσθεσε πως από το υπουργείο Παιδείας -μέσω της πλατφόρμας myschool- θα μπορούν να είναι προσβάσιμα και τα τμήματα εκείνα, αν υπάρχουν, που είναι σε αναστολή».

Τέλος, ο κ. Οικονόμου επεσήμανε πως αύριο το απόγευμα θα υπάρξει μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα για τον εμβολιασμό των ανηλίκων με την παρουσία της κ. Θεοδωρίδου και της κ. Παπαευαγγέλου.

«Θα μπορέσουν να την παρακολουθήσουν γονείς και μαθητές μέσα από το κανάλι youtube του Υπουργείου Παιδείας και θα μπορούν από σήμερα να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους», σημείωσε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα