Πάτρα - Ατύχημα σε αγώνα καρτ: Σοκάρει το βίντεο - Σχεδόν πέταξε το παιδί - Πέντε συλλήψεις

Δίνουμε έναν πολύ σημαντικό αγώνα και θέλουμε να καταφέρουμε το καλύτερο. Όμως, πρέπει να περάσει το πρώτο 48ωρο, όπως γίνεται στις περιπτώσεις των βαριών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων, για να διαπιστώσουμε το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση της υγείας του παιδιού. Πάντως πρέπει να πω ότι υπάρχει μία σταθερότητα στην κατάσταση του τραυματία μας, δήλωσε ο διευθυντής της μονάδας εντατικής θεραπείας παίδων και εφήβων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας, Ανδρέας Ηλιάδης, μιλώντας για την κατάσταση της υγείας του εξάχρονου, ο οποίος νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά από το ατύχημα σε αγώνα καρτ.

Το παιδί ήταν μέσα από τα κιγκλιδώματα, υποστήριξε ο πατέρας του 6χρονου Φώτη και πρόσθεσε: Είναι κάτι που δεν αμφισβητείται. Το καρτ χτύπησε στα ζέρσεϊ και τα κάγκελα με τεράστια δύναμη, σχεδόν πέταξε. Όλα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα.

Για το σοβαρό ατύχημα του γιου του σε αγώνα καρτ στην Πάτρα μίλησε στο “thebest.gr ο πατέρας του 6χρονου. 

 Το thebest.gr επικοινώνησε με τον πατέρα του 6χρονου έξω από τη μονάδα εντατικής θεραπείας Παίδων στο ΠΓΝΠ, όπου βρίσκεται ο 6χρονος Φώτης. Με αρκετό άγχος για τα επόμενα 24ωρα είπε πως ακόμη δεν έχει δει βίντεο από τη στιγμή που συνέβησαν όλα.

“Το παιδί ήταν μέσα από τα κιγκλιδώματα”, υποστήριξε και πρόσθεσε: «Είναι κάτι που δεν αμφισβητείται. Το καρτ χτύπησε στα ζέρσεϊ και τα κάγκελα με τεράστια δύναμη, σχεδόν πέταξε». Ολα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα».

Όπως αναφέρει οι γιατροί του είπαν πως η μαγνητική τομογραφία στον γιο του δεν έδειξε εσωτερικό αιμάτωμα στο κεφάλι του παιδιού, κάτι που εκτιμάται θετικά. Επισήμανε πως «τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα και όλοι προσεύχονται το παιδί να ξεπεράσει τον κίνδυνο».

Στο πλευρό του πατέρα και έξω από τη ΜΕΘ Παίδων, βρίσκονται συγγενείς και φίλοι, ενώ δίπλα στο παιδί είναι από την πρώτη στιγμή που διεκομίσθη στο ΠΓΝΠ ο διευθυντής της ΜΕΘ, Ανδρέας Ηλιάδης.

Βίντεο ντοκουμέντο από τον τραυματισμό σε αγώνα καρτ

Το σοβαρότατο ατύχημα καταγράφεται από κάμερα και δείχνει πως βρέθηκε να χαροπαλεύει ένα 6χρονο παιδί που παρακολουθούσε τον αγώνα. Ένα από τα καρτ φεύγει από την πίστα και καρφώνεται με μεγάλη ταχύτητα.

Συλλήψεις για το ατύχημα του 6χρονου σε αγώνα καρτ

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως σχετικά με το σοκαριστικό ατύχημα που συνέβη κατά τη διάρκεια του αγώνα καρτ στην Πάτρα, το μεσημέρι της Κυριακής και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας 6χρονος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, οι προσαγωγές των πέντε ατόμων, που φέρονται να έχουν την ευθύνη για την παραλίγο τραγωδία, μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Η ιστοσελίδα επικαλείται πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι συλλήψεις αφορούν στους διοργανωτές, τον οδηγό του οχήματος και τους υπεύθυνους ασφαλείας.

Μέχρι αυτή την ώρα, οι συλληφθέντες κρατούνται στο Αστυνομικό Μέγαρο της οδού Ερμού, ενώ αύριο αναμένεται να περάσουν την πόρτα του εισαγγελέα στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Ο οδηγός του καρτ μιλά σοκαρισμένος για το ατύχημα με τον 6χρονο 

Την ώρα της σύγκρουσης των δύο καρτ οι ταχύτητες ήταν περίπου στα 60 χλμ./ώρα.

Στο τιμόνι του ηλεκτρικού οχήματος το οποίο έπεσε πάνω στον 6χρονο Φώτη βρισκόταν ο Νίκος Σ. που διαθέτει μεγάλη εμπειρία από καρτ.

Πάτρα: Ο πατέρας του 6χρονου Φώτη περιγράφει στο thebest τη στιγμή του ατυχήματος

Το NewsAuto επικοινώνησε μαζί του και φανερά σοκαρισμένος από το περιστατικό εξήγησε το πώς έγινε:

«Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι πως η κατάσταση της υγείας του παιδιού είναι πολύ καλή και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο νοσοκομείο για να ελέγξουν οι γιατροί πως όλα είναι καλά. Οι εξετάσεις έχουν βγει καθαρές. Πρέπει να αναφέρω την άμεση ανταπόκριση της οργάνωσης, καθώς όλα λειτούργησαν όπως έπρεπε, ενώ το ασθενοφόρο ήρθε άμεσα για να παραλάβει τον νεαρό θεατή. Βασικά δεν ήταν αγώνας και δεν πιέζαμε όπως κάνουμε σε αγώνες. Ήταν επίδειξη. Πήγα να περάσω από δεξιά και να μπω στην αγωνιστική μου γραμμή. Σε εκείνο το σημείο υπήρχε ένα βύθισμα του δρόμου που με έκανε να έρθω σε επαφή με ένα άλλο καρτ, με αποτέλεσμα να χάσω τον έλεγχο και να ανατραπεί το δικό μου όχημα. Εγώ είμαι καλά με λίγους μώλωπες στα πόδια».

Σύμφωνα με το newsAuto την ώρα της σύγκρουσης των δύο καρτ οι ταχύτητες ήταν περίπου στα 60 χλμ./ώρα.

“Δεν είχε καμία αντίδραση το παιδί”
Συγκλονίζει στην περιγραφή του γιατρός που παρακολουθούσε τον αγώνα καρτ στην Πάτρα, όπου τραυματίστηκε σοβαρά ο 6χρονος έπειτα από σοβαρό ατύχημα.

Ο διευθυντής Γενικής Ιατρικής στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, Βαγγέλης Δημητρόπουλος παρακολουθούσε ως θεατής τον αγώνα στην Πλατεία Γεωργίου και περιέγραψε στο thebest.gr τις πρώτες δραματικές στιγμές.

 «Παρακολουθούσα τον αγώνα, ένα καρτ συγκρούστηκε, σηκώθηκε στον αέρα, χτύπησε στη μπάρα, γύρισε και πλάκωσε το παιδί. Είχαν πέσει τα κιγκλιδώματα, μετέφεραν το παιδί στον ειδικό χώρο στην Αγίου Γεωργίου», ανέφερε ο κ. Δημητρόπουλος και στη συνέχεια περιγράφει τις προσπάθειες να επαναφέρουν το οξυγόνο του παιδιού.

«Βοηθήσαμε να το ακινητοποιήσουμε. Ήταν σε κώμα, δεν είχε καμία αντίδραση, το παραλάβαμε με πολύ φτωχό οξυγόνο, στο 65, και το φτάσαμε στο 98. Πληροφορούμαι ότι είναι πολύ βαριά τραυματισμένο το παιδί», ανέφερε ακόμη ο κ. Δημητρόπουλος.

Πώς έγινε το ατύχημα στην Πάτρα σύμφωνα με τους διοργανωτές
Ανακοίνωση για το πώς έγινε το ατύχημα με το καρτ στην Πάτρα κατά τη διάρκεια επίδειξης, εξέδωσαν οι διοργανωτές.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των διοργανωτών: «Ενώ ήταν σε εξέλιξη η επίδειξη το καρτ με το Νο2 αποσταθεροποιήθηκε στην ευθεία μετά από επαφή με άλλο καρτ και χτύπησε στα προστατευτικά πλαστικά (ζέρσεϊ). Στη συνέχεια η πορεία του ήταν ανεξέλεγκτη και χτύπησε ένα διερχόμενο ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίο».

«Λόγω της εξέλιξης αυτής αποφασίστηκε η διακοπή του PICK. Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές για την κατανόησή τους. Από την πρώτη χρονιά οργάνωσης του PICK πρώτο μέλημα ήταν και παραμένει η ασφαλής διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων εντός πίστας», συμπληρώνουν στην ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα