Κορονοϊός: Κλείδωσαν οι αποφάσεις για την τρίτη δόση εμβολίου - Πότε είναι υποχρεωτική

Κορονοϊός: Κλείδωσαν οι αποφάσεις για την τρίτη δόση εμβολίου - Πότε είναι υποχρεωτική

Κλείδωσαν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τη χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου για τον κορωνοϊό στους άνω των 60 ετών, ενώ το υπουργείο Υγείας ξεδιπλώνει έκτακτο σχέδιο για τα παιδιά που θα νοσήσουν με Covid -19. 

Tρiτη δόση για τους άνω των 60 ετών και τους υγειονομικούς
Όπως μετέδωσε ο αρχισυντάκτης του πολιτικού – οικονομικού ρεπορτάζ του Star, Πέτρος Μποτσαράκος, «o κύβος ερρίφθη» και πάμε σε τρίτη δόση για τους υγειονομικούς που θα είναι υποχρεωτική. 

Τρίτη δόση έρχεται και για  τον γενικό πληθυσμό άνω των 60 ετών που έχει συμπληρώσει έξι μήνες από τον πλήρη εμβολιασμό του, για τον οποίο όμως συστήνεται και δεν είναι υποχρεωτική. Δηλαδή και όσοι δεν την κάνουν θα συνεχίζουν να θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν την Δευτέρα κι ως την επόμενη Δευτέρα θα ανοίξει και η πλατφόρμα για τα ραντεβού.

Το υπουργείο Υγείας έχει ετοιμάσει και ένα έκτακτο σχέδιο για τα παιδιά. Μπροστά στον κίνδυνο να αυξηθούν τα κρούσματα και οι νοσηλείες. Με ενίσχυση  των παιδιατρικών νοσοκομείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη  με επιπλέον 200 κλίνες ώστε ακόμη κι αν υπάρξει έξαρση να   είναι δυνατή η άμεση αντιμετώπιση των περιστατικών.