Πρώτο κουδούνι με μάσκες, αποστάσεις και πιστοποιητικό εμβολιασμού. Συνωστισμός έξω από τα δημοτικά

Πρώτο κουδούνι με μάσκες, αποστάσεις και πιστοποιητικό εμβολιασμού. Συνωστισμός έξω από τα δημοτικά

Χτύπησε σήμερα το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά με μαθητές και καθηγητές να επιστρέφουν στις αίθουσες τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα που έχουν εισηγηθεί οι ειδικοί.
Στόχος της κυβέρνησης είναι η αύξηση του αριθμού των εμβολιασμένων μαθητών προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία η οποία την προηγούμενη χρονιά διαταράχθηκε με το κλείσιμο των σχολείων.

Αγιασμός στα θρανία με την ευχή να βρίσκονται συνέχεια σε αυτά μαθητές και να μην χρειαστεί να επιστρέψουν στην τηλεκπαίδευση λόγω κορονοϊού. Ο μαζικός εμβολιασμός εκτός όλων των άλλων μέτρων δίνει ελπίδες και τη βεβαιότητα ότι τμήματα θα κλείνουν μόνο αν νοσήσουν πάνω από τους μισούς μαθητές σε αυτά, δηλαδή 50% συν ένας.

Κρατώντας την αρνητική βεβαίωση των self-tests που θα γίνονται δυο φορές την εβδομάδα οι μαθητές μπήκαν στα σχολεία με μάσκες, ωστόσο οι αποστάσεις, κυρίως έξω από δημοτικά σχολεία, δεν τηρήθηκαν παντού.

Από τα τεστ ανίχνευσης κορονοϊού απαλλάσσονται μαθητές κι εκπαιδευτικοί με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης του τελευταίου εξαμήνου, ωστόσο αν εμφανιστεί κρούσμα θα πρέπει να κάνουν 2 self-tests σε διάστημα μιας εβδομάδας.

Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί εκτός από τα δυο rapid tests την εβδομάδα εάν εμφανιστεί κρούσμα στην τάξη τους θα κάνουν άλλα δυο rapid tests μέσα στο διάστημα των 7 ημερών, όπως και οι ανεμβολίαστοι μαθητές. Όσοι κάθονται κοντά στο κρούσμα θα κάνουν self-test καθημερινά, εκτός από τα δυο εργαστηριακά τεστ.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, βρέθηκε στον αγιασμό στο Δημοτικό Σχολείο της Αγίας Άννας στην Εύβοια που δοκιμάστηκε πρόσφατα από τις πυρκαγιές.

Μήνυμα αισιοδοξίας έστειλε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Δαμάσι Τυρνάβου, όπου εγκαινιάστηκε ένα νέο υπερσύγχρονο κτίριο δημοτικού σχολείου στη θέση του παλιού που είχε υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές από το σεισμό της 3ης Μαρτίου.

Έντονη κριτική άσκησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στον τρόπο με τον οποίο επιστρέφουν οι μαθητές στα σχολεία.

Υποχρεωτικό νηπιαγωγείο από τα τέσσερα χρόνια και αγγλικά σε αυτό, εργαστήρια δεξιοτήτων σε όλες τις βαθμίδες, διπλάσιος αριθμός πρότυπων και πειραματικών σχολείων, και περίπου 12.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών είναι, πάντως, για την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας μια καλή αρχή για το νέο σχολικό έτος.

Συνωστισμός έξω από τα σχολεία
Ο συνωστισμός έξω από τα σχολεία, κυρίως δημοτικά, με τους γονείς να παραμένουν αφού συνοδεύσουν τα παιδιά τους, είναι το μόνο πρόβλημα που εντοπίστηκε στην πρώτη ημέρα επιστροφής στα σχολεία.

Κεραμέως – Το μήνυμά της για το άνοιγμα των σχολείων
Καλή σχολική χρονιά σε όλους και σε όλες ευχήθηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στο σημερινό της μήνυμα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Με ένα σποτάκι που ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, η κ. Κεραμέως επανέλαβε ότι «προτεραιότητά μας είναι όλα τα μαθήματα να γίνουν δια ζώσης».

«Σύμμαχός μας η πιστή τήρηση των μέτρων από όλους, μεγάλο μας όπλο αυτή τη χρονιά το εμβόλιο», σημείωσε, και αναφέρθηκε στις αλλαγές που ισχύουν από φέτος στο περιεχόμενο της εκπαίδευσης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα