Πρακτική στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με μισθό 1.229 ευρώ καθαρά τον μήνα; Ξεκίνησαν οι αιτήσεις

Πρακτική στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με μισθό 1.229 ευρώ καθαρά τον μήνα; Ξεκίνησαν οι αιτήσεις

Τι θα έλεγες να κάνεις πρακτική στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με μισθό 1.229 ευρώ καθαρά τον μήνα; Άνοιξαν οι αιτήσεις

Άνοιξαν οι αιτήσεις για το νέο κύκλο πρακτικής άσκησης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της ΕΕ. Η Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου (ΓΓΣ) προσφέρει κάθε χρόνο περίπου 100 θέσεις αμειβόμενης πρακτικής άσκησης σε πολίτες της ΕΕ που, έως τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον τον πρώτο κύκλο των πανεπιστημιακών σπουδών τους και έχουν αποκτήσει πτυχίο ή ισοδύναμο τίτλο σπουδών.

Οι θέσεις πρακτικής άσκησης κατανέμονται σε δύο διαφορετικές περιόδους, καθεμία από τις οποίες διαρκεί πέντε μήνες:

1η Φεβρουαρίου έως 30 Ιουνίου (πρώτη περίοδος)
1η Σεπτεμβρίου έως 31 Ιανουαρίου (δεύτερη περίοδος)
Επί του παρόντος, η αμοιβή ανέρχεται σε 1229,32 € καθαρά τον μήνα.

Καλύπτει το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης το κόστος μετακίνησης από τον τόπο κατοικίας, στις Βρυξέλλες; Οι ασκούμενοι λαμβάνουν επίδομα μετακίνησης ως συνεισφορά στα έξοδα ταξιδίου τους.

Επίσης, οι ασκούμενοι δικαιούνται 2 ημέρες άδεια για κάθε μήνα που έχουν εργαστεί, επιπλέον των επίσημων αργιών και των ημερών κατά τις οποίες κλείνουν τα γραφεία του Συμβουλίου.

Οι υποψήφιοι/υποψήφιες που θα επιλεγούν για την πρώτη περίοδο θα ειδοποιηθούν το αργότερο τον Δεκέμβριο, ενώ όσοι/όσες επιλεγούν για τη δεύτερη περίοδο θα ειδοποιηθούν το αργότερο τον Ιούνιο.

Εάν επιλεγείτε, θα λάβετε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μια προσφορά θέσης, στην οποία θα αναφέρονται η περίοδος της πρακτικής άσκησης και η υπηρεσία στην οποία θα εργαστείτε. Επίσης, θα κληθείτε να υποβάλετε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ορισμένα δικαιολογητικά προκειμένου να αποδείξετε τα στοιχεία που έχετε δηλώσει στην αίτησή σας.

Δεν θα γίνετε δεκτοί εάν δεν υποβάλετε το σύνολο των απαιτούμενων δικαιολογητικών. Θα πρέπει να αποδείξετε όλα τα στοιχεία που έχετε δηλώσει στην αίτησή σας (εκπαίδευση, επαγγελματική πείρα, γλωσσικές γνώσεις). Ως εκ τούτου, στην αίτησή σας θα πρέπει να συμπεριλάβετε μόνο τα στοιχεία για τα οποία διαθέτετε δικαιολογητικά.

Μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών, το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης θα σας στείλει μια σύμβαση πρακτικής άσκησης, την οποία θα πρέπει να υπογράψετε.

 
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από τις 30 Αυγούστου 2021 το μεσημέρι, ώρα Βρυξελλών, έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2021 το μεσημέρι, ώρα Βρυξελλών.

Αιτήσεις μπορούν να γίνουν εδώ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα