Τραγωδία στη Ζάκυνθο: Όλα έγιναν γρήγορα, πήγα το νεκρό παιδί στον πατέρα

Τραγωδία στη Ζάκυνθο: Όλα έγιναν γρήγορα, πήγα το νεκρό παιδί στον πατέρα

Σε σοκ παραμένει η Ζάκυνθος μετά την τραγική είδηση του χαμού 9χρονου αγοριού που έφυγε από τη ζωή εξαιτίας ηλεκτροπληξίας.

Το άτυχο παιδί έπαιζε «κρυφτό» με την παρέα του, όταν αποφάσισε να κρυφτεί πίσω από κεντρική μονάδα κλιματισμού ξενοδοχείου, με αποτέλεσμα να υποστεί ηλεκτροπληξία και να χάσει τη ζωή του.

Το MEGA βρέθηκε στο ξενοδοχείο που έχασε τη ζωή του ο 9χρονος. Στην αυλή, λίγα λουλούδια θυμίζουν το τραγικό γεγονός.

Τα καλώδια ήταν συνδεδεμένα με aircondition ξενοδοχειακής μονάδας. Το παιδάκι προσπάθησε να κρυφτεί πίσω από το aircondition. Όταν ακούμπησε ένα από τα καλώδια, δεν πρόλαβε καν να αντιδράσει.

Οικογενειακός φίλος είδε όσα συνέβησαν, άκουσε τις φωνές των άλλων παιδιών.

Ο κ. Ηλίας μιλώντας στο MEGA ανέφερε: «ήμουν έξω, ήμουν με την πλάτη δεν τον έβλεπα. Με φώναξε η γυναίκα μου ‘το παιδί δεν κουνιέται’. Πήγα τρέχοντας, το κούνησα, του φώναξα, τίποτα… το πήρα αγκαλιά ήταν νεκρό. Πήγα στον πατέρα του. Ήταν κομμένο καλώδιο στη βάση του aircondition. Είναι τρία χοντρά καλώδια. Έδινε ρεύμα σε όλη τη βάση του aircondition. Είναι στην αυλή μου. Δύο χρόνια που είμαι εδώ έτσι είναι».

Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 9χρονου 

«Ραγίζει» καρδιές ο πατέρας του 9χρονου αγοριού που έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία ενώ έπαιζε κρυφτό με τους φίλους του σε εγκαταστάσεις ξενοδοχείου δίπλα στο σπίτι του.

Ο άνδρας, σοκαρισμένος από όσα συνέβησαν, περιγράφει στο MEGA την στιγμή που πήρε στα χέρια του το αγγελούδι του, αφού είχε χτυπηθεί από το ρεύμα.

«Το πήρα στα χέρια το παιδί, του έδωσα ένα φιλί, του πάτησα και την καρδιά να συνέλθει…Το παιδί μού έμεινε στα χέρια σχεδόν πεθαμένο…Το παιδί ήταν σχεδόν τελειωμένο…».

«Ούτε μια… συγγνώμη»
Το τραγικό περιστατικό συνέβη μέσα σε πέντε λεπτά από διαρροή ρεύματος από τις εγκαταστάσεις του κλιματιστικού. Όπως καταγγέλλει ο πατέρας, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου είχε προειδοποιηθεί για την βλάβη από γείτονα.

«Ήταν τα καλώδια ανοικτά και ακουμπούσαν πάνω στη βάση του air-condition και το παιδί έπαιζε μαζί με τα άλλα τα παιδάκια… Πήγε να κρυφτεί εκεί το παιδί, ακούμπησε το σώμα του εκεί και πάει…».

Παρά τις προσπάθειες, η δύναμη της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος ήταν τέτοια που το αγοράκι δεν μπόρεσε να σωθεί.

«Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, που μένει απέναντι, είχε πει μία φορά σε ένα υπάλληλο του ξενοδοχείου έχετε βλάβη με το ρεύμα… Το είχαν πει, είχαν ενημερώσει… Κανείς δεν ήρθε να μου ούτε συλλυπητήρια, ούτε τίποτα».

Η οικογένεια του παιδιού θα κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου καθώς υποστηρίζουν ότι παρά την βλάβη, ο χώρος των εγκαταστάσεων του κλιματιστικού ήταν προσβάσιμος στον οποιοδήποτε, ενώ ήδη για την υπόθεση κατηγορούνται ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, ο ηλεκτρολόγος και ο ψυκτικός των εγκαταστάσεων.

Ηλεκτροπληξία η αιτία θανάτου
Στη Πάτρα βρίσκεται η σορός του αδικοχαμένου 9χρονου αγοριού, που έχασε την ζωή του το Σάββατο το βράδυ, στο Τσιλιβή Ζακύνθου.

Η ιατροδικαστής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, Αγγελική Τσιόλα, που εξέτασε τον άτυχο 9χρονο, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «ότι σύμφωνα με την νεκροψία-νεκροτομή, η αιτία θανάτου του 9χρονου, είναι η ηλεκτροπληξία».

Στο χωριό Μόλλας της Αλβανίας η κηδεία
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, από το στενό οικογενειακό κύκλο του 9χρονου, μόλις ολοκληρωθεί η νεκροψία - νεκροτομή, τότε οι συγγενείς θα συνοδέψουν τη σορό στην Αλβανία, ώστε να γίνει η ταφή του παιδιού και η κηδεία πιθανότατα να πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τρίτης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα