Βίλια: Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη. Εκκενώθηκαν δύο περιοχές

Βίλια:  Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη. Εκκενώθηκαν δύο περιοχές

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή Κάζα Αττικής με τα πρώτα σπίτια στα Βίλια να έχουν παραδοθεί ήδη στις φλόγες.

Η φωτιά στα Βίλια είναι σε εξέλιξη. Σε συνδυασμό με τους ανέμους που είναι 6-8 Μποφόρ, δημιουργεί ιδιαίτερη υψηλή ένταση, σε μια περιοχή που είχε ταλαιπωρηθεί από φωτιά. Επιχειρούν μεγάλες επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Εκκενώθηκαν ο προφήτης Ηλίας και τα Βίλια

Στις εξελίξεις για την πυρκαγιά που μαίνεται στα Βίλια της Αττικής αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στο Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων του MEGA.

«Δόθηκαν όλες οι δυνάμεις. Χρειάζονται περεταίρω εναέριες δυνάμεις. Όλες οι εναέριες δυνάμεις πρέπει να έρθουν τώρα. Είναι μεσημέρι και πρέπει να περιοριστεί το συντομότερο το μέτωπο προτού εξαπλωθεί περισσότερο» πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης, το μέτωπο εξελίσσεται με μεγάλες ταχύτητες και βρίσκεται πολύ κοντά στον οικισμό του Προφήτη Ηλία.

«Μεγάλη πυρκαγιά σε ένταση» χαρακτήρισε στο δελτίο του MEGA την φωτιά που μαίνεται εδώ και δύο ώρες στα Βίλια ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος.
«Η ένταση των ανέμων είναι τέτοια που η φωτιά μεταδόθηκε πάρα πολύ γρήγορα και έχει δημιουργηθεί ένα πολύ μεγάλο μέτωπο. Η φωτιά κατευθύνεται προς τον Προφήτη Ηλία. Δόθηκε εντολή εκκένωσης των Βιλίων» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Κοσμόπουλο, δεν επιχειρούν σε όλα τα σημεία επίγεια μέσα, ενώ το πύρινο μέτωπο είναι πάνω από τρία χιλιόμετρα.

Στο σημείο βρίσκονται και 30 υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης.


 
 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα