Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στην Κάρυστο. Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στην Κάρυστο. Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης

Οριοθετήθηκε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή Φυγιάς του δήμου Καρύστου Ευβοίας. Στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 26 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος συνδράμουν 9 ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος.

Σημειώνεται ότι συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ, το Λιμενικό Σώμα και ο Ερυθρός Σταυρός.

 
Προληπτικές εκκενώσεις
Νωρίτερα, στους κατοίκους του Μαρμαρίου, αλλά και δυο οικισμών εστάλη μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση. Πρόκειται για τον οικισμό «Κοκκίνης» και τον οικισμού του οικοδομικού συνεταιρισμού Ιατρών. 
Πρόκειται για τον οικισμό «Κοκκίνης» και τον οικισμού του οικοδομικού συνεταιρισμού Ιατρών.

Σε άμεση ετοιμότητα είχαν τεθεί από νωρίς το πρωί ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος και δύο επιβατηγά πλοία στην περιοχή Μαρμάρι, για παροχή συνδρομής εάν απαιτηθεί.

Επιπλέον, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί προσωρινά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την επαρχιακή οδό Λεπούρων – Καρύστου, από τη διασταύρωση Στουπαίων έως τη διασταύρωση Μαρμαρίου.

Διακοπές ηλεκτροδότησης έχουν καταγραφεί σε γύρω περιοχές. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗ Κώστας Μανιάτης, η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή ρεύματος στους τρεις οικισμούς που απειλούνται από τη φωτιά.

 
Σημείωσε ότι από τη φωτιά στο Μαρμάρι, έχουν καεί δύο κολώνες μέσης τάσης που βρίσκονται στο δρόμο στη Φηγιά και μένει, όταν κατασβεστεί η φωτιά, να αποσαφηνιστούν οι βλάβες που έχουν προκληθεί.

Σημειώνεται, ότι το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

 
Τι λέει ο δήμαρχος
Ο δήμαρχος Καρύστου εξέφρασε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι η φωτιά στο Μαρμάρι θα τεθεί σύντομα υπό έλεγχο. Συγκεκριμένα, ο Ελευθέριος Ραβιόλος είπε ότι η εικόνα αυτή τη στιγμή είναι πολύ και ότι βελτιώθηκε με το πρώτο φως της ημέρας όταν και ξεκίνησαν οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Σε σχετική ερώτηση αν έχει υποψίες περί εμπρησμού, ο κ. Ραβιόλος τόνισε ότι είναι περίεργο το γεγονός ότι είχαμε δεύτερη συνεχόμενη φωτιά στην περιοχή, καθώς προχθές τη νύχτα, ίδια ώρα, είχε ξεσπάσει φωτιά σε άλλη περιοχή του ίδιου δήμου. «Καταλαβαίνετε ότι υπάρχει ανησυχία», τόνισε.

Σε ετοιμότητα δύο σκάφη και δύο επιβατηγά πλοία στο Μαρμάρι
Σε άμεση ετοιμότητα, βρίσκονται σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος και δύο επιβατηγά πλοία στην περιοχή Μαρμάρι Ευβοίας, για παροχή συνδρομής εάν απαιτηθεί.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη  Στερεάς Ελλάδας  Φάνη Σπανό, οι φλόγες είναι δίπλα στα σπίτια στον οικισμό Κοκκίνη.  Εκεί είναι σύμφωνα με την πυροσβεστική που δίνεται αυτή την ώρα η μεγάλη μάχη. 

 
Διευκρινίζεται πως λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί προσωρινά και στα δυο ρεύματα η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Λεπούρων – Καρύστου, από τη διασταύρωση Στουπαίων έως τη διασταύρωση Μαρμαρίου. 

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 5 περιοχές 
Σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για τη Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

– Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας)

– Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)

– Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)

– Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

– Περιφέρεια Κρήτης

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα