Χωρίς ενεργό μέτωπο οι πυρκαγιές σε Γορτυνία, Ηλεία, Μάνη - Σε εξέλιξη φωτιά στη Δρυάλια

Χωρίς ενεργό μέτωπο οι πυρκαγιές σε Γορτυνία, Ηλεία, Μάνη - Σε εξέλιξη φωτιά στη Δρυάλια

Παραμένουν οι δυνάμεις τις πυροσβεστικής και είναι σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν αναζωπυρώσεις που τυχόν θα προκύψουν η φωτιές. Προς το παρόν πάντως δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο σε  Γορτυνία, Ηλεία και στην Ανατολική Μάνη που επλήγησαν τις προηγούμενες ημέρες από το καταστροφικό πέρασμα της πυρκαγιάς

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στη Γορτυνία και στην γειτονική Ηλεία και συγκεκριμένα σε περιοχές του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, επιχειρούν επίγειες δυνάμεις, οι οποίες έχουν ενισχυθεί, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, με 35 πυροσβέστες και 14 οχήματα από την Τσεχία, με 240 πυροσβέστες και 60 οχήματα από τη Γαλλία, με 244 πυροσβέστες και 56 οχήματα από τη Γερμανία και με 40 πυροσβέστες και 13 οχήματα από Αυστρία.
Όσον αφορά την αεροπυρόσβεση, επιχείρησαν περιοδικά δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και έξι ελικόπτερα, ενώ στην περιοχή βρίσκεται και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος».

Επίσης, συνδρομή στο έργο της πυρόσβεσης παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Στην Ανατολική Μάνη επιχειρούν περίπου 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν δυνάμεις του στρατού, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες της αυτοδιοίκησης.

Υπενθυμίζεται, ότι σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στην περιοχή Δρυάλια, επίσης στην Ανατολική Μάνη, όπου εκεί επιχειρούν 16 πυροσβέστες με επτά οχήματα, ενώ μέχρι τη δύση του ήλιου πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα