Ανεμβολίαστοι σε τουρισμό και εστίαση: Τι ισχύει με self και rapid test – Ποιες ημέρες πρέπει να το κάνουν

Ανεμβολίαστοι σε τουρισμό και εστίαση: Τι ισχύει με self και rapid test – Ποιες ημέρες πρέπει να το κάνουν

Από αυτή την εβδομάδα στην εστίαση και σε τουριστικές επιχειρήσεις οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι υποχρεώνονται σε δύο εβδομαδιαία τεστ.

Όπως επισημάνθηκε το ένα θα είναι self test που θα παρέχεται δωρεάν από το κράτος και το άλλο rapid test που θα το πληρώνει ο εργαζόμενος.

Σχετικά  με την υποχρέωση των εργαζομένων στην εστίαση και τον τουρισμό για δύο εβδομαδιαία τεστ ανίχνευσης του ιού SARS-CoV-2 επισημαίνονται τα ακόλουθα:

1) Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις τουρισμού και εστίασης έχουν υποχρέωση να πραγματοποιούν δυο τεστ κάθε εβδομάδα και να δηλώνουν τα αποτελέσματα στην πλατφόρμα της Εργάνης.

2) Το 1ο τεστ είναι self test, διατίθεται δωρεάν από το κράτος και πραγματοποιείται στην αρχή της εβδομάδας.

Το 2ο τεστ είναι εργαστηριακό rapid test, πραγματοποιείται με ευθύνη του εργαζομένου, ελέγχεται από τον εργοδότη και δηλώνεται έως την Πέμπτη κάθε εβδομάδας.

3) Για τη δήλωση του εργαστηριακού τεστ θα πρέπει να υποβάλλεται στην πλατφόρμα της  Εργάνης  η βεβαίωση αρνητικής διάγνωσης από το gov.gr

4) Οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι δεν έχουν υποχρέωση τεστ 14 ημέρες: α) μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου των δύο δόσεων ή β) την μια δόση του μονοδοσικού εμβολίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO