Αντιεμβολιαστές: Συγκεντρώσεις σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη με σημαίες και σταυρούς – Επεισόδια & χημικά

Αντιεμβολιαστές: Συγκεντρώσεις σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη με σημαίες και σταυρούς – Επεισόδια & χημικά

Νέες συγκεντρώσεις αντιεμβολιαστών πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μικρότερες ωστόσο σε μέγεθος από την προηγούμενη εβδομάδα.
Κρατώντας ελληνικές σημαίες, σταυρούς και πανό που γράφουν συνθήματα όπως: όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό η ελευθερία δεν είναι δικαίωμα, είναι καθήκον, περίπου 400 πολίτες ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται από τις 18:00 στο Σύνταγμα, με αίτημα μια ζωή ελεύθερη όπως την αξίζουμε όπως έγραφαν και στο κάλεσμά τους.

Κρατώντας ελληνικές σημαίες και με συνθήματα κατά των δημοσιογράφων και των ΜΜΕ, αρκετά από τα άτομα που συμμετέχουν παραπέμπουν σε ακροδεξιούς.

Επεισόδια στο Σύνταγμα
Επεισόδια σημειώθηκαν στη συγκέντρωση των αντιεμβολιαστών στο Σύνταγμα, με τους συγκεντρωμένους να πετούν αυγά, νερά και τρικάκια υπέρ του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη και την Ελληνική Αστυνομία απο την πλευρά της να κάνει χρήση χημικών και κρότου λάμψης. Παράλληλα, οι Αύρες της ΕΛ.ΑΣ προχώρησαν σε ρίψη νερού, προκειμένου να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος, το οποίο επιτέθηκε σε δημοσιογράφους.

Η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική και το πληθος διαλύθηκε. Οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να τρέχουν προς τους γύρω δρόμους για να διαφύγουν.

Νωρίτερα, επεισόδια μικρής έκτασης εκδηλώθηκαν μεταξύ αντιεξουσιαστών, που βρέθηκαν κοντά στα Προπύλαια, με αντιεμβολιαστές και η κατάσταση ξέφυγε. Κατά τη διάρκεια της έντασης ένας αντιεξουσιαστής τραυματίστηκε ελαφριά.

Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση περίπου 8.000 αντιεμβολιαστών πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη, με το κάλεσμα να αναφέρει μεταξύ άλλων: «όλοι οι Έλληνες στον Λευκό Πύργο – Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό – Δεν περνάει ο φασισμός» και να έχει την υπογραφή «Έλληνες».

Και εκεί εκατοντάδες άτομα έχουν συγκεντρωθεί κρατώντας σημαίες, σταυρούς, μέχρι και εικόνες.

Οι συγκεντρωμένοι δε φορούσαν μάσκες, δεν τηρούσαν κανένα μέτρο προστασίας ενώ είχαν και επιθετικές διαθέσεις, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν έκτροπα.


 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα