Ζωγράφου: 54χρονος σε αμόκ μαχαίρωσε περαστικούς

Ζωγράφου: 54χρονος σε αμόκ μαχαίρωσε περαστικούς

Τον απόλυτο τρόμο σκόρπιζε το πρωι ένας 54χρονος στου Ζωγράφου που είχε δραπετευσει από τον Δεκέμβριο από το Δαφνί . Με μια ματσέτα στο χέρι άρχισε να μαχαιρώνει σε κατασταση αμόκ όποιον έβρισκε μπροστά του
Το βίντεο ντοκουμέντο της αιματηρής επίθεσης κόβει την ανάσα. Ο 54χρονος δραπέτης ψυχιατρικής κλινικής επιτίθεται και μαχαιρώνει πισώπλατα ένα φούρναρη που καθόταν έξω από το κατάστημά του.

Ο άτυχος άντρας αιμόφυρτος προσπαθεί να προστατευτεί αλλά ο δράστης συνεχίζει. Μέσα στα επόμενα δευτερόλεπτα μαχαιρώνει άλλα τρία άτομα που βρέθηκαν στο δρόμο του. Δύο άντρες και μία γυναίκα.

Οι κηλίδες αίματος στο πεζοδρόμιο, τα χτυπημένα πόδια περαστικών στο σημείο της επίθεσης και το σοκ που αποτυπώνεται στα περισσότερα βλέμματα των αυτοπτών μαρτύρων, λίγα μέτρα από τους αστυνομικούς που έχουν σπεύσει, είναι μερικές μόνο από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες του πρωτοφανούς περιστατικού.

Μαχαίρωνε όποιον έβλεπε μπροστά του
 

Όλα ξεκινούν λίγο μετά τις 09:30 το πρωί. Ο 54χρονος, δραπέτης του ψυχιατρείου από τον περασμένο Δεκέμβρη, βγαίνει από το σπίτι του οπλισμένος…

Με το μαχαίρι στα χέρια αρχίζει να επιτίθεται διαδοχικά σε 4 άτομα που δεν έχουν περιθώρια αντίδρασης. Πρώτο του θύμα, ο ιδιοκτήτης του φούρνου της γειτονιάς. Επόμενο θύμα ένας 17χρονος που έτρεξε αιμόφυρτος για βοήθεια σε κοντινό φαρμακείο.

Ο δράστης βρίσκεται σε κατάσταση αμόκ. Ακόμα ένας νεαρός τραυματίζεται από το ίδιο μαχαίρι και μπαίνει στο κομμωτήριο της περιοχής για να γλιτώσει. Πίσω του μία κοπέλα που επέστρεφε από τη λαϊκή, να έχει χτυπηθεί και να εκλιπαρεί για βοήθεια.

Τα 4 άτομα έχουν τραυματιστεί και ο δράστης παίρνει το δρόμο της επιστροφής για το σπίτι του. Ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες τον ακολουθεί με το μηχανάκι του μέχρι την οδό Μακρυγιάννη, 100 μέτρα από το δρόμο των επιθέσεων κι τον βλέπει να μπαίνει στο σπίτι του.

O 54χρονος που έχει αρχίσει να αυτοτραυματίζεται με το ίδιο μαχαίρι τηλεφωνεί στην Αστυνομία. Τους λέει ότι μαχαίρωσε κόσμο, ότι σκοπεύει να αυτοκτονήσει και τους ζητά να πάνε στο σημείο.

Ζωντανός και ελαφρά τραυματισμένος οδηγείται φρουρούμενος σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Όπως διαπιστώθηκε ο 54χρονος είχε διαφύγει από το ψυχιατρικό νοσοκομείο στο Δαφνί, λίγες μέρες μετά την εισαγωγή του, στις 12 του περασμένου Δεκέμβρη.

Τα τέσσερα θύματα της επίθεσης τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρά και μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο Λαϊκό νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα