Ο κλεμμένος Μονέ στην κατοχή του 49χρονου ελαιοχρωματιστή, υποστηρίζει Ολλανδός ερευνητής

Ο κλεμμένος Μονέ στην κατοχή του 49χρονου ελαιοχρωματιστή, υποστηρίζει Ολλανδός ερευνητής

Το κουβάρι της κλοπής του αιώνα από τον 49χρονο ελαιοχρωματιστή και του ρόλου όχι μίας, αλλά δύο γυναικών μυστήριο, που αποκάλυψε το LIVE NEWS, αρχίζει να ξεμπλέκεται.

Εκτός από την πρώην σύντροφο του φαντομά της Εθνικής Πινακοθήκης, η δεύτερη γυναίκα, που είναι Ελληνίδα και ανήκει στο στενό περιβάλλον του κλέφτη, μπαίνει στο μικροσκόπιο.

«Ο Γιώργος είπε στην Ολλανδή ότι η γυναίκα στην Ελλάδα, τον βοήθησε να τους κρύψει (τους πίνακες) και γνώριζε πού ήταν. Η γυναίκα αυτή ξέρει πού είναι ο Μονέ, αυτό είπε (ο Γιώργος) στην Ολλανδή. Ελπίζουμε αυτό το άτομο να βγει μπροστά και να πει – για το καλό του Γιώργου – ό,τι ξέρει. Και ξέρει πολλά. Στην πραγματικότητα όμως, είναι κι αυτή θύμα. Δεν ήθελε να εμπλακεί στην υπόθεση, αλλά ξέρει τον Γιώργο και κάπως έτσι ενεπλάκη. Θα ήταν υπέροχο εάν η αστυνομία της χτύπαγε την πόρτα να τη ρωτήσει «τι σου είπε ο Γιώργος, τι σου έδειξε, πού είναι ο Μονέ…», είπε ο Ολλανδός ερευνητής Άρθουρ Μπραντ.

Όπως υποστηρίζει ο Ολλανδός ερευνητής, μιλώντας αποκλειστικά στο LIVE NEWS , ο ελαιοχρωματιστής, φέρεται να έχει στην κατοχή του, ακόμη ένα πίνακα αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, που είχε κλαπεί το 2012 από μουσείο έργων τέχνης στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Αυτό το έργο του Μονέ και έναν Πικάσο, που πουλήθηκε.

«Αυτό που μας προβληματίζει είναι ότι αυτή η Ολλανδή μου έχει πει τα πάντα από πέρυσι τον Δεκέμβριο. Πέρυσι τον Δεκέμβριο τα είπα στην ολλανδική αστυνομία. Πριν μερικούς μήνες, εκείνη επικοινώνησε με δικηγόρο και του είπε «σε παρακαλώ, ενημέρωσε την ελληνική αστυνομία γι’ αυτόν τον άνδρα… τον Γιώργο. Τώρα είναι σε επικοινωνία με την αστυνομία και δεν καταλαβαίνει γιατί δεν έχει κληθεί επίσημα να δώσει κατάθεση… Απλά γίνονται κάποια τηλεφωνήματα… Είναι αναστατωμένη γιατί λέει «Προσέξτε. Ο Μονέ θα εξαφανιστεί αν δεν γίνει κάτι», πρόσθεσε ο κ. Μπραντ.

Ο δικηγόρος στον οποίο αναφέρεται είναι ο Γιώργος Πυρομάλλης, ο οποίος μίλησε αποκλειστικά, για πρώτη φορά, στο LIVE NEWS

Σύμφωνα με τον Ολλανδό ερευνητή, η γυναίκα από την Ολλανδία, εκτός από το όνομα του 49χρονου ελαιοχρωματιστή, έχει δώσει τα στοιχεία της ελληνίδας η οποία γνωρίζει λεπτομέρειες για την υπόθεση.

«Η Ολλανδή έχει μιλήσει με την ελληνική αστυνομία και τους έχει δώσει το όνομα (της Ελληνίδας) και ελπίζει κάποιος να πάει στο σπίτι αυτού του ατόμου και να ρωτήσει για τον Μονέ. Αλλά προφανώς, δεν έχει γίνει ακόμα και έχει αναστατωθεί γιατί λέει ότι πρέπει να ενεργήσουν γρήγορα, γιατί τους έδωσε το όνομα. Μιλάει με την αστυνομία κάθε μέρα, αλλά δεν υπάρχει αποτέλεσμα. Και έχει την εντύπωση ότι δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τον Μονέ. Περιμένει να δώσει επίσημη κατάθεση… Περιμένει… και περιμένει… »

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, οι έρευνες έχουν φτάσει ως το Ντουμπάι, καθώς υπάρχουν πληροφορίες οι οποίος θέλουν τον 49χρονο Έλληνα να έχει επαφές με μέλη κυκλώματος διακίνησης κλεμμένων έργων Τέχνης.

Ωστόσο, η οποιαδήποτε δικαιοδοσία σχετικά με τον κλεμμένο πίνακα του Μονέ ανήκει στην ολλανδική δικαιοσύνη, όπως ανέφερε ο δικηγόρος Στέλιος Γκαρίπης.

«Όσον αφορά τον πίνακα του Μονέ, το εξήγησα και στον Ολλανδό ερευνητή, είναι ένα έργο που έχει κλαπεί από μουσείο της Ελβετίας και η δικαιοδοσία ανήκει στην ολλανδική αστυνομία και δικαιοσύνη. Το αν έχει ή όχι σχέση, θα έχει σημασία στη δική μας υπόθεση για να δούμε το προφίλ του. το μόνο που θα μπορούσαμε να πέτυχουμε με την εναρμόνιση των δικογραφιών θα ήταν η καθυστέρηση», δήλωσε.

megatv

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα