Τεράστια απάτη 5 εκατ. ευρώ σε βάρος του ΕΟΠΥΥ. 13 συλλήψεις

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη απατών σε βάρος του ΕΟΠΥΥ και στη συστηματική έκδοση ψευδών συνταγογραφήσεων υγειονομικού υλικού, προχώρησαν οι αρχές.
Για την υπόθεση, συνελήφθησαν συνολικά 13 μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων τα αρχηγικά μέλη, η λογίστρια της οργάνωσης και δυο ιατροί. Στην δικογραφία -κακουργηματικού χαρακτήρα- που σχηματίστηκε, περιλαμβάνονται ακόμα 65 άτομα, εκ των οποίων 54 ιατροί και ιδιοκτήτρια Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Σημειώνεται ότι το παράνομο οικονομικό όφελος για την οργάνωση και αντίστοιχα η ζημία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου υπερβαίνει τα 5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι εμπλεκόμενοι είχαν προχωρήσει στη σύσταση της οργάνωσης τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2015. Τα μέλη της οργάνωσης προέβαιναν μέσω ιατρών στη συστηματική έκδοση ψευδών συνταγογραφήσεων υγειονομικού υλικού, (κυρίως καθετήρων και αερίου οξυγόνου), σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, και στη συνέχεια μέσω υποδομής που είχαν διαμορφώσει, πετύχαιναν την εξαπάτηση του ΕΟΠΥΥ και την αποζημίωσή τους για τις εν λόγω συνταγογραφήσεις.

Στις συνταγές, είτε αναγραφόταν υγειονομικό υλικό χωρίς να έχουν εξετασθεί οι φερόμενοι ως ασθενείς, είτε συνταγογραφείτο υγειονομικό υλικό διαφορετικό από αυτό που απαιτούσε η πάθηση τους, το οποίο αποζημιώνονταν σε πολλαπλάσια τιμή.

Τα μέλη της οργάνωσης συνέστησαν και άλλες εταιρίες είτε δικές τους είτε «αχυρανθρώπων», συγκαλύπτοντας έτσι την παράνομη δραστηριότητά τους.

Οι συλληφθέντες με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα