Μονή Πετράκη: Εκρηκτικός χαρακτήρας ο ιερέας που επιτέθηκε με καυστικό υγρό στους 7 μητροπολίτες

Μονή Πετράκη: Εκρηκτικός χαρακτήρας ο ιερέας που επιτέθηκε με καυστικό υγρό στους 7 μητροπολίτες

Ο ιερέας - πρωταγωνιστής στην επίθεση μίσους με καυστικό υγρό στη Μονή Πετράκη είχε απασχολήσει με τη συμπεριφορά του, ουκ ολίγες φορές. Από τους τσακωμούς με απλούς πιστούς της ενορίας της Αγίας Βαρβάρας Βέροιας, την επίθεση σε δημοσιογράφους, και μέχρι τις κατηγορίες για κατοχή ναρκωτικών, το προφίλ του δράστη της πρωτοφανούς αυτής επίθεσης αποκαλύπτει ένα άτομο αν μη τι άλλο παραβατικό. Στη Βέροια τα στόματα άνοιξαν και οι κάτοικοι μιλούν για τη δράση του 37χρονου ιερέα.
Όταν ο 37χρονος ιερομόναχος αναρτούσε το μήνυμα στο διαδίκτυο ότι θα μιλήσει με πράξεις κανείς δεν θα μπορούσε να σκεφτεί ότι θα έριχνε καυστικό υγρό στα πρόσωπα των Μητροπολιτών.

Στο Δρομοκαϊτειο ο 37χρονος ιερέας που έριξε καυστικό υγρό σε μητροπολίτες και αστυνομικό
Ο ιερομόναχος σε νεαρή ηλικία βρέθηκε σε μία ιεραποστολή για ανθρωπιστικούς λόγους
Το 2015 χειροτονήθηκε ιερέας και τοποθετήθηκε σε χωριό κοντά στη Βέροια όπου κατοικούν πρόσφυγες.

Από τις πρώτες ημέρες φάνηκε ο εκρηκτικός του χαρακτήρας όπως ομολογεί στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καρολίδης μετά από ρεπορτάζ που προσπάθησε να κάνει.

Το επεισόδιο είχε καταγραφεί από τις κάμερες. Ο 37χρονος τότε έξαλλος ζήτησε από τον δημοσιογράφο να το διαγράψει.

Μετά το επεισόδιο ο ιερέας τέθηκε σε αργία. Αργότερα τοποθετήθηκε σε ενορία στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Όμως το 2018 η κοινωνία του νομού έμεινε εμβρόντητη μετά από έρευνα της αστυνομίας.

Ο 37ρονος μπήκε στο στόχαστρο των αρχών. Με αφορμή την υπόθεση των ναρκωτικών ο 37χρονος ιερομόναχος βρέθηκε ενώπιον του δευτεροβάθμιου συνοδικού δικαστηρίου. Η ποινή ήταν μία και μοναδική. Καθαίρεση ιερέα για αδίκημα περί ναρκωτικών. Όταν κατάλαβε ότι η απόφαση ήταν θέμα λεπτών επιτέθηκε και τραυμάτισε επτά μητροπολίτες, δύο δικηγόρους και τον φρουρό που έσπευσε να τον σταματήσει.

Τι μαρτυρούν οι κάτοικοι της Βέροιας για τη δράση του ιερέα
Κανένας δεν εκπλήσσεται από όλα όσα έχουν γίνει.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο ιερέας έχει διαπληκτιστεί με κατοίκους και μάλιστα προσπάθησε να τους χτυπήσει με καδρόνι. Έχει μιλήσει με βρισιές και μία κάτοικος του έχει υποβάλλει μήνυση γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο.

Με αγωνία οι κάτοικοι περιμένουν να δουν τις εξελίξεις μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα