Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής παρενόχλησε σκάφος του Λιμενικού τη Λέσβο

Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής παρενόχλησε σκάφος του Λιμενικού τη Λέσβο

 

Λίγες ώρες πριν αποκαλυφθεί η θετική ατζέντα που ευαγγελίζεται η Άγκυρα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στο τετ α τετ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν στο Αιγαίο, η τουρκική προκλητικότητα συνεχίζεται. 
Τις πρώτες πρωινές ώρες ανατολικά της Λέσβου και ενώ σκάφος του Λιμενικού έχει ακινητοποιήσει λέμβο με μετανάστες επάνω στην συνοριογραμμή μια τουρκική ακταιωρός ξεκινά σειρά επικίνδυνων ελιγμών με στόχο να απωθήσει τους έλληνες λιμενικούς από το σημείο.

Ο τούρκος κυβερνήτης συνεχίζει τις προκλήσεις και κάποια στιγμή χτυπά το ελληνικό σκάφος. Από την σύγκρουση δεν υπήρξε τραυματισμός αλλά μόνο μικρές υλικές ζημίες.

Μετά το περιστατικό οι τούρκοι περισυνέλλεξαν  τους μετανάστες και αποχώρησαν από το σημείο.

Τα σύνορα της χώρας που είναι και ευρωπαϊκά σύνορα θα φυλάσσονται αυστηρά ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του έδωσε στο Διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο france24.

«Οι δυνάμεις της συνοριοφυλακής μας, η αστυνομία μας στον Έβρο, το Λιμενικό μας Σώμα, δεν είναι μια επιτροπή υποδοχής. Δεν είναι τουριστικό γραφείο. Βρίσκονται εκεί για να υπερασπίζονται τα σύνορά μας. Ταυτόχρονα, είναι εκεί για να σώζουν ζωές στη θάλασσα» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν θα γίνει την Δευτέρα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Οι δύο πλευρές επιδιώκουν να επικεντρωθούν σε μια θετική ατζέντα για να ξεπαγώσουν οι διπλωματικές σχέσεις ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα.

Να σημειωθεί ότι ο έλληνας πρωθυπουργός και ο τούρκος πρόεδρος θα συνομιλήσουν μόνοι τους και χωρίς την παρουσία διπλωματικών αποστολών γεγονός που όπως εκτιμούν πηγές από το υπουργείο Εξωτερικών ενδέχεται να βοηθήσει στην πρόοδο του διαλόγου ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα