ΑΣΕΠ: Έρχονται 1.000 προσλήψεις στις δασικές υπηρεσίες

ΑΣΕΠ: Έρχονται 1.000 προσλήψεις στις δασικές υπηρεσίες

Την πρόσληψη 700 δασολόγων, δασοπόνων και διοικητικών καθώς και την πρόσληψη άλλων 300 μόνιμων υπαλλήλων στις δασικές υπηρεσίες, προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς.

Ο κ. Αμυράς, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, ανέφερε ότι θα πραγματοποιηθούν συνολικά 1.000 προσλήψεις εκ των οποίων οι 300 σε μόνιμες θέσεις, για να αντιμετωπιστεί η υποστελέχωση των δασικών υπηρεσιών καθώς οι τελευταίες προσλήψεις έγιναν πριν από 17 χρόνια.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος είπε: «Προχωρούμε σε πρόσληψη 700 δασολόγων, δασοπόνων και διοικητικών και προχωράμε στην πρόσληψη άλλων 300 μόνιμων στις δασικές υπηρεσίες. Ξέρουμε τις ελλείψεις και την δυσκολία του έργου τους. Μετά από 17χρόνια προχωράμε στις πρώτες προσλήψεις».

Παράλληλα, ο κ. Αμυρά αναφέρθηκε και στην καμένη περιοχή του Αλεποχωρίου λέγοντας ότι δεν θα υπάρξει καμία παρέμβαση: «Δεν πρόκειται να μπει όχι μόνο ανεμογεννήτρια αλλά ούτε βίδα, ούτε λέπι ανεμογεννήτριας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

alfavita