Νέα εισαγγελική παρέμβαση για τα κορoνοπάρτι στο ΑΠΘ

Νέα εισαγγελική παρέμβαση για τα κορoνοπάρτι στο ΑΠΘ

Μια ακόμη εισαγγελική παρέμβαση έγινε χθες για τα υπαίθρια πάρτι που γίνονται στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).
Ειδικότερα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει από την αστυνομία προκαταρκτική έρευνα για τον εντοπισμό των διοργανωτών.

Όπως φαίνεται, αφορμή στάθηκαν  δημοσιεύματα για δύο πάρτι που διοργανώθηκαν το περασμένο σαββατοκύριακο, με τη συμμετοχή εκατοντάδων νέων, υπό τους ήχους μουσικής και με κατανάλωση αλκοόλ.

Σκοπός της έρευνας  είναι να αποδοθούν ευθύνες σχετικά με τη μη τήρηση των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών. Παράλληλα, «τρέχουν» προκαταρκτικές έρευνες για παρόμοια πάρτι που διοργανώθηκαν τον τελευταίο μήνα στο πανεπιστημιακό κάμπους της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, από τις 6 το απόγευμα έως τις 5.30 το πρωί θα υπάρχει για μία εβδομάδα ισχυρή αστυνομική παρουσία έξω από το ΑΠΘ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των κορoνοπάρτι.

Επίσης, ο πρύτανης διαβεβαίωσε ότι θα κόβει το ρεύμα στη Φιλοσοφική σχολή προκειμένου να μην μπορούν να πάρουν ρεύμα οι φοιτητές, ενώ θα τοποθετηθούν και αλεξίσφαιρα τζάμια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα