Μύκονος: Καρέ – καρέ η έφοδος της αστυνομίας στο κρησφύγετο του κυκλώματος κοκαΐνης

Μύκονος: Καρέ – καρέ η έφοδος της αστυνομίας στο κρησφύγετο του κυκλώματος κοκαΐνης

Κινηματογραφική ήταν η εξάρθρωση τεράστιου κυκλώματος κοκαΐνης στην Μύκονο. Καρέ καρέ από drone η στιγμή της σύλληψης. Την ίδια στιγμή στην Αθήνα οι αρχές συνελάμβαναν τον αρχηγό της σπείρας τον οποίο παρακολουθούσαν για καιρό, ακόμα και μέ drone.

Μια ομάδα πάνοπλων αστυνομικών μπαίνει σε σχηματισμό στην αυλή του σπιτιού που χρησιμοποιούσαν ως κρησφύγετο τα μέλη του κυκλώματος κοκαΐνης στη Μύκονο.

Οι πάνοπλοι αστυνομικοί περιμένουν στην πίσω πλευρά του σπιτιού ενώ συνάδελφοί τους με πολιτικά έχουν στήσει καρτέρι στους κακοποιούς. Όταν ένας από αυτούς βγαίνει καθώς έχει ακούσει θόρυβο, συλλαμβάνεται ακαριαία.

Ένας αστυνομικός τον ακινητοποιει στον τοίχο και σε δευτερόλεπτα η ομάδα των αστυνομικών, που έχει ως επικεφαλής έναν άνδρα με ασπίδα, εισβάλει στον χώρο. Η όλη επιχείρηση επιτηρείται αλλά και καταγράφεται με drone.

Λίγα λεπτά αργότερα η ομάδα των αστυνομικών έχει ερευνήσει τον χώρο και βγαίνει. Ακολουθεί ο αστυνομικός σκύλος που ερευνά για ναρκωτικά.

Ταυτόχρονα στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στα Πατήσια οι αστυνομικοί καταφέρνουν να συλλάβουν και τον αρχηγό του κυκλώματος.

Αρχικά εκείνος αρνείται τον έλεγχο και τρέπεται σε φυγή πεζός με αποτέλεσμα να συλληφθεί κατόπιν καταδίωξης….

Πρόκειται για έναν Αλβανό σκληρό κακοποιό που κυκλοφορούσε με πλαστή ταυτότητα μετά την αποφυλάκιση του το 2018 παρόλο που είχε καταδικαστεί σε 47χρόνια κάθειρξης έχοντας κατηγορηθεί για σχεδόν τον μισό ποινικό κώδικα.

Σε έρευνες, που έγιναν σε 8 χώρους που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα της κοκαΐνης – τέσσερις σε Αθήνα και άλλοι τέσσερις στη Μύκονο – κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης και άλλων ναρκωτικών ουσιών , ζυγαριές ακριβείας, όπλα φυσίγγια χρήματα και οχήματα.

Λιμενικό και Αστυνομία είχαν θέσει υπό παρακολούθηση τα μέλη του κυκλώματος από τον Οκτώβριο του 2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι dealers αγόραζαν την κοκαΐνη από την Ολλανδία και αφού την αποθήκευαν σε μυστικές τοποθεσίες, τη νόθευαν και την διοχέτευαν στην αγορά.

Μόλις πριν από ενάμιση μήνα η σπείρα έφερε από την Ολλανδία οδικώς 3 κιλά κοκαΐνης αξίας 28.000 ευρώ. Μέρος της ποσότητας έφτασε στη Μύκονο όπου το κύκλωμα φαίνεται πως είχε στήσει μόνιμο παράρτημα.

Οι αστυνομικοί χρειάστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα να παρακολουθούν τα κινητά τηλέφωνα των πρωταγωνιστών να καταγράφουν με κάμερες όλες τις κινήσεις τους σε Αθήνα και να χρησιμοποιήσουν ακόμη και drones που πετούν ακόμα και με πολλα μποφόρ για υψηλή εποπτεία των ενεργειών τους στο νησί των ανέμων.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί εκτός από τους τέσσερις συλληφθέντες αναζητούνται τρία ακόμα άτομα ενώ στο μικροσκόπιο έχουν μπει τα ταξίδια του κυκλώματος με αυτοκίνητα στη Χάγη της Ολλανδίας για την προμήθεια της καθαρής κοκαίνης, οι επαφές και το πελατολόγιο του κυκλώματος…

Ποιος είναι ο αρχηγός του κυκλώματος κοκαΐνης
Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης είχε αποφυλακιστεί το 2018 με αναστολή παρά το γεγονός ότι είχε συνολικές ποινές 47 ετών κάθειρξης.

Και παρά το γεγονός ότι είχε τον μισό ποινικό κώδικα στην πλάτη του, κατάφερε να αποφυλακιστεί και να συνεχίσει την κακοποιό δράση του.

Κυκλοφορούσε με πλαστή ταυτότητα

Είχε συλληφθεί για απόπειρα δολοφονίας

Είχε αποδράσει από τις φυλακές Τρικάλων

Συμμετείχε σε συμπλοκή με αστυνομικούς

Αποφυλακίστηκε το 2018 και συνέχισε τη δράση του

mega.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα