Ξαφνιασμένοι οι λοιμωξιολόγοι για το πέταγμα της μάσκας

Ξαφνιασμένοι οι λοιμωξιολόγοι για το πέταγμα της μάσκας

Οι λοιμωξιολόγοι είναι ξαφνιασμένοι για το πέταγμα της μάσκας

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας αναφέρθηκε στο θέμα της μάσκας και στα όσα ακούγονται για την κατάργησή της.

«Η επιτροπή είναι ξαφνιασμένη με τη συζήτηση για το πότε θα πετάξουμε τις μάσκες. Η κοινή λογική και η εμπειρία μας έχει δείξει πότε και πού μπορούμε να βγάλουμε τη μάσκα», είπε η κα. Παπαευαγγέλου.

 Στη συνέχεια, η καθηγήτρια πρόσθεσε πως ακόμη δεν έχουμε πιάσει το επιθυμητό τείχος ανοσίας.

«Όλοι πρέπει να έχουμε το νου μας, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Η περιπέτεια δεν έχει λήξει. Είμαστε αρκετά μακριά ακόμα από το επιθυμητό τείχος ανοσίας. Πολλές δραστηριότητες που άνοιξαν και όσο μειώνεται το επιδημιολογικό φορτίο θα ανοίγουν περισσότερες αλλά η ξεγνοιασιά θα αργήσει ακόμα. Οι μάσκες είναι το πιο σημαντικό όπλο προστασίας από τον ιό».  

“Έχουμε αισιοδοξία συμμετέχοντας σε περισσότερες δραστηριότητας. Κάθως μπήκαμε στο καλοκαίρι αρχίζουμε να κάνουμε σχέδια για τις διακοπές μας αλλά θα πρέπει να έχουμε το νου μας. Δεν πρέπει να συγκρίνουμε το καλοκαίρι του 2020 με το φετινό, λόγω των εμβολιασμών, αλλά είμαστε μακριά από το τείχος ανοσίας”. 

Στη συνέχεια τόνισε πως η χρήση της μάσκας παραμένει απαραίτητη. Ολοκληρώνοντας επισήμανε πως “πέρσι τον Αύγουστο 2 στα 3 κρούσματα αφορούσαν σε νέους κάτω των 40 ετών. Κάνω έκκληση σε εσάς να εμβολιαστείτε και όσο είναι δυνατόν πριν φύγετε για διακοπές”. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα