Χαλάρωση μέτρων: Πόσα άτομα θα επιτρέπονται σε γάμο από τον Ιούλιο. Πότε σταματά η απαγόρευση κυκλοφορίας

Χαλάρωση μέτρων: Πόσα άτομα θα επιτρέπονται σε γάμο από τον Ιούλιο. Πότε σταματά η απαγόρευση κυκλοφορίας

Το σύνθημα για νέα χαλάρωση των μέτρων από τα μέσα Ιουνίου έδωσε η Αριστοτελία Πελώνη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, μιλώντας στον Σκάι 100,3 FM, ξεκαθάρισε πως στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό, καθώς θα αφορά τα πρωτόκολλα του τουρισμού.

Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για μουσική στην εστίαση και απαγόρευση κυκλοφορίας
Σύμφωνα με την ίδια, στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, θα μπορούσαμε να έχουμε κάποιες ανακοινώσεις σχετικά με το ωράριο κυκλοφορίας και μια ορατότητα (δηλαδή έναν «»οδηγό) για θέματα, όπως το όριο των 100 ατόμων στις δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων. 

Μέχρι τα μέσα Ιουνίου η απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ

Ειδικά για το θέμα της μουσικής στην εστίαση, εκτιμάται πως θα δοθεί το «πράσινο» φως στα μέσα Ιουνίου, πιθανόν μαζί με μία αλλαγή στην απαγόρευση του ωραρίου κυκλοφορίας (να πάει από τις 00.30 στη 01.30 ή ενδεχομένως και να καταργηθεί εντελώς).

Γάμοι 2021: Στα 200 άτομα αναμένεται να αυξηθεί το όριο για τους καλεσμένους 
Σχετικά με τις δεξιώσεις, ο περιορισμός για ανώτατο όριο στους καλεσμένους δε θα φύγει εντελώς, αλλά ενδέχεται να διπλασιαστεί. Δηλαδή, από τα 100 άτομα θα πάμε στα 200. Ωστόσο, αυτό θα ισχύσει σε μεταγενέστερο χρόνο από αρχές Ιουλίου.

Θα έχουμε τεστ αναπνοής για όσους μπαίνουν στη χώρα;
Η κυρία Πελώνη ρωτήθηκε και για το εάν τελικά θα εφαρμοστούν στις εισόδους της χώρας τα πρόσθετα μέτρα ελέγχου, όπως τα τεστ αναπνοής, ώστε να εντοπίζονται όσοι ενδεχομένως προσκομίζουν πλαστά τεστ και πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Eμβολιασμός 25-29 ετών και με Pfizer-Moderna από την επόμενη εβδομάδα
Η ίδια απάντησε ότι η χώρα έχει θέσει σε εφαρμογή το δικό της πιλοτικό πρόγραμμα αλλά και το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό και αυτό που έχει σημασία είναι να διευκολύνονται και οι άνθρωποι που έρχονται στη χώρα μας.
 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα