Στάθης Άνθης: Ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού για την τραγική εξέλιξη

Στάθης Άνθης: Ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού για την τραγική εξέλιξη

Ο Στάθης Άνθης είναι νεκρός, όπως πιστοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 18.05.2021, μετά από εξέταση DNA στην σορό που είχε βρεθεί στο Ντέβον της Αγγλίας, μια εξέλιξη που σκόρπισε θλίψη στην οικογένεια του άτυχου νέου.

 Για το ζήτημα εξέδωσε ανακοίνωση και το Χαμόγελο του Παιδιού, στην οποία αναφέρει: «Η αναζήτηση του Ευστάθιου Άνθη, 33 ετών, είχε τραγική κατάληξη, καθώς σήμερα 18 Μαΐου 2021 ταυτοποιήθηκε η σωρός του ενήλικου ατόμου.

Τα αίτια θανάτου του διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί για τη συνεργασία το φορέα Missing People του Ηνωμένου Βασιλείου και την αστυνομία της Κορνουάλλης.

Να σημειωθεί ότι για τη συγκεκριμένη εξαφάνιση πραγματοποιήθηκε η άμεση κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών σε Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται κοντά στην οικογένειά του Ευστάθιου Άνθη για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης αλλά και για την κάλυψη οποιασδήποτε ανάγκης».

 Στάθης Άνθης: Η αποκάλυψη του Live News για την τραγωδία
Τραγική κατάληξη σε μια υπόθεση που συγκλόνισε τη χώρα, αφού ο Στάθης Άνθης, που είχε εξαφανιστεί στην Αγγλία, πιστοποιήθηκε πως είναι νεκρός.

«Τελικά με την ανακοίνωση από τις αστυνομικές Αρχές για την ταυτοποίηση του DNA, βεβαιώνεται ότι η σορός που έχει βρεθεί ανήκει στον Στάθη Άνθη, τον Έλληνα που τρεις μήνες περίπου κάτω από περίεργες συνθήκες είχε εξαφανιστεί από το ξενοδοχείο όπου δούλευε», είπε ο Σταύρος Γεωργίου, δικηγόρος της οικογένειας Άνθη, μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο και το Live News.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως υπήρξε μια πλούσια επικοινωνία με τις βρετανικές Αρχές, ενώ ερωτηθείς αν υπάρχει ζήτημα έρευνας για τις συνθήκες του θανάτου του, ο κ. Γεωργίου απάντησε: «Εμείς έχουμε δύο θέματα στα οποία έχουμε επιμείνει. Πρώτον, ήταν ότι δεν υπήρχε θέμα αυτοκτονίας και θα θεωρούσαμε δολοφονία αυτό που έγινε εάν ταυτοποιείτο η σορός, πράγμα το οποίο για μας επανέρχεται. Έχουμε προαναγγείλει ότι άσχετα με τις έρευνες των αγγλικών Αρχών, έχουμε ζητήσει να μπορέσει να εξασφαλιστεί και στην Ελλάδα η επανάληψη της νεκροτομίας – νεκροτομής και των εξετάσεων».

Δείτε το απόσπασμα
 Το τατουάζ που «έδειχνε» τον τραγικό επίλογο
Πριν από περίπου ένα μήνα, οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες. Το τατουάζ σε σχήμα καρδιάς που είχε ο Στάθης Άνθης στο στήθος του και αυτό, στην δεξιά του γάμπα, ήταν, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυπτε αποκλειστικά εκείνη την ημέρα στο Live News o αδελφός του και ο δικηγόρος του, τα ίδια τατουάζ που έφερε η σορός του άνδρα που είχε βρεθεί από την Ακτοφυλακή στον κόλπο του Μπίγκμπερι στην Βρετανία.

Ο αδελφός του, Γιώργος Άνθης, είχε μιλήσει αποκλειστικά στην εκπομπή και έδειχνε να επικεντρώνεται στα όσα του έχει πει η συγκάτοικος του Στάθη, η οποία φαίνεται να είναι και η τελευταία που τον είδε.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Live News ο Γιώργος Άνθης, το εσώρουχο που έφερε η σορός, είναι της ίδιας σειράς με αυτά που είχε στις αποσκευές του ο Στάθης Άνθης.

Η εξαφάνιση και η αγωνία της οικογένειάς του
Ο Στάθης Άνθης εξαφανίστηκε στο Ντέβον στις 8 Μαρτίου και από τότε η αγωνία είχε κυριεύσει την οικογένειά του. Ο 33χρονος χάθηκε έχοντας πάνω του μόνο το κινητό του και το πορτοφόλι του. Οι έρευνες κράτησαν πολλά 24ωρα αλλά δυστυχώς σταμάτησαν. Ο αδελφός του, Δημήτρης Άνθης πήγε στην Βρετανία στις 29 Μαρτίου κι έμεινε υποχρεωτικά σε καραντίνα λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό.

«Η αστυνομία μου είπε ότι δεν έχει απαντήσεις. Υπάρχουν τόσες ερωτήσεις αλλά όχι και απαντήσεις», δήλωνε τότε ο ίδιος, εκφράζοντας την σιγουριά του ότι «δεν ταιριάζει στον χαρακτήρα του αδερφού μου να εξαφανιστεί κατ’ αυτό τον τρόπο αφού είναι ένας άνθρωπος γεμάτος ζωή και χαρά».
 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα