Γεωργαντάς: Πολύ ικανοποιητικός ο ρυθμός των εμβολιασμών

Γεωργαντάς: Πολύ ικανοποιητικός ο ρυθμός των εμβολιασμών

Ικανοποιημένος από την πορεία του εμβολιασμού στην Ελλάδα παρουσιάστηκε στο MEGA Σαββατοκύριακο ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό ο ημερήσιος αριθμός των εμβολιασμένων κυμαίνεται μεταξύ 107 – 110 χιλιάδες, κάτι που χαρακτήρισε ως πολύ ικανοποιητικό ρυθμό που μας δημιουργεί την προσδοκία ότι οι στόχοι θα επιτευχθούν.

Έως τώρα, υπογράμμισε ο ίδιος, έχει εμβολιαστεί συνολικά το 58% των άνω των 60 ετών. «Και με βάση τα προγραμματισμένα ραντεβού θα φτάσουμε στο 74%. Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω να φτάσουμε παραπάνω από αυτό το ποσοστό» σημείωσε, ενώ έκανε λόγο ότι οι εμβολιασμοί στις ηλικιακές ομάδες 45-60 και 30-44 πήγαν πολύ καλά.

Επιλογή εμβολίων και πιστοποιητικό
Όπως γνωστοποίησε ο Γιώργος Γεωργαντάς, το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα επιλογής όλων των εμβολίων, με σειρά προτεραιότητας την ηλικιακή ομάδα 40-44, στη συνέχεια τους 35-39 και μετά τους 30-34.

Παράλληλα, είπε, ότι έως τώρα, εμβολιάστηκαν πλήρως 1.510.000 συμπολίτες μας, ενώ 732.000 εκτύπωσαν την βεβαίωση του εμβολιασμού τους.

Ακόμα, εκτίμησε, ότι μέχρι τέλος του μήνα, «ο μεγαλύτερος αριθμός των νησιών μεσαίου μεγέθους, θα έχει εμβολιαστεί πλήρως».

Self – test
Αναφορικά με τα self – test, έκανε λόγο ότι μέχρι τώρα έχουν διενεργηθεί 10.600.000 αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι, με 14.178 να βγαίνουν θετικοί και στη συνέχεια να επιβεβαιώνονται με μοριακά τεστ ως κρούσματα covid 19.

«14.000 ασυμπτωματικοί φορείς, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ζητήματα είτε στο εκπαιδευτικό σύστημα είτε στους χώρους εργασίας τους. Μέσα από αυτή τη διαδικασία εντοπίστηκαν και προστατεύτηκαν» επισήμανε.

megatv