Tέλος το lockdown. Τι θα ισχύσει. Πότε ανοίγουν γυμναστήρια, βρεφονηπιακοί σταθμοί, θερινά σινεμά

Tέλος το lockdown. Τι θα ισχύσει. Πότε ανοίγουν γυμναστήρια, βρεφονηπιακοί σταθμοί, θερινά σινεμά

Με γοργά βήματα η χώρα βγαίνει από το lockdown. Και από αύριο 14 Μάϊου καταργούνται μία σειρά απαγορεύσεων.
Ειδικότερα, τα sms στο 13033 για τις μετακινήσεις και στο 13032 για τα εμπορικά καταστήματα τελειώνουν από την καθημερινότητα των πολιτών ενώ την ιδία στιγμή απελευθερώνονται και οι μετακινήσεις.

Για την ηπειρωτική χώρα υπάρχει σύσταση να γίνονται self – test ενώ όσοι θελήσουν να μετακινηθούν στα νησιά θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με πρόσφατο αυτοδιαγνωστικό η μοριακό τεστ η με πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Ωστόσο έντονη ανησυχία για την άρση των μέτρων εξέφρασαν μιλώντας στο MEGA οι καθηγητές Σαρηγιάννης και Παυλάκης.

Αλλαγές στο ωράριο κυκλοφορίας

Αλλαγές έχουμε και στο ωράριο κυκλοφορίας το οποίο πλέον διαμορφώνεται από τις 05:00 έως τις 24:30 ενώ η πρόταση για τα γυμναστήρια είναι να ανοίξουν στις 31 Μάϊου και ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Πρεμιέρα για τον τουρισμό

Με παραδοσιακούς χορούς κεράσματα και τοπικά προϊόντα , υποδέχτηκαν οι Ροδίτες τους πρώτους τουρίστες.

Η τουριστική σεζόν στη Pόδο άνοιξε με έξι πτήσεις από το Ισραήλ.

Η Αθήνα στοχεύει πλέον να πείσει το Λονδίνο να βάλει τη χώρα στην “πράσινη” ζώνη των ασφαλών τουριστικών προορισμών με όπλο τον οριζόντιο εμβολιασμό των κατοίκων όλων των νησιών.

Από την Δευτέρα 17 Μαΐου ανοίγουν ξανά οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί . Ξεκινούν πρακτικές, κλινικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η διά ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

14 πτήσεις τσάρτερ στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου

Στο αεροδρόμιο Ηρακλείου έχουν ήδη φτάσει οι πρώτοι τουρίστες, με 14 πτήσεις τσάρτερ να αναμένονται σήμερα συνολικά.

Στο νησί αναμένεται μέχρι την Κυριακή να φτάσουν 74 τσάρτερ. Έξι από τις σημερινές πτήσεις είναι από γερμανικά αεροδρόμια.

Στο αυριανό επίσημο άνοιγμα του τουρισμού αναμένεται να ανοίξει το 10-15% των καταλυμάτων της Κρήτης

Τα περισσότερα βήματα για την επιστροφή στην κανονικότητα έχουν γίνει πλέον και μάλιστα από το Σάββατο ανοίγει και ο τουρισμός.
Έτσι, τέλος του μήνα φαίνεται ότι θα ανάψει το πράσινο φως για την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων, ωστόσο μένει να δούμε με ποιό τρόπο θα ανοίξουν δεδομένου ότι η αρχική σκέψη να είναι προϋπόθεση το πιστοποιητικό εμβολιασμού μάλλον δεν κερδίζει έδαφος.

Μία σκέψη είναι να λειτουργήσουν με σελφ τεστ αλλά έτσι κι αλλιώς πρόκειται για δύσκολη εξίσωση.

Μουσική στην εστίαση σίγουρα δεν θα ακούσουμε μέσα στο Μάιο, είναι πιθανό όμως να επιτραπεί από τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου.

Επιπλέον να υπενθυμίσουμε ότι αυτή τη Δευτέρα ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, στις 21 Μαίου τα θερινά σινεμά, στις 28 οι ανοικτοί πολιτιστικοί χώροι και τον Ιούνιο θα επιτρέπονται οι γάμοι και οι βαφτίσεις με ανώτατο όριο καλεσμένων τα 100 άτομα.

Συνάντηση Μητσοτάκη με την Σέρβα πρωθυπουργό

Το άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τη Σέρβα ομόλογό του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης της έδωσε συγχαρητήρια για τους εμβολιασμούς στη γειτονική χώρα, τόνισε ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει τα εμβόλια που έχουν κάνει στη Σερβία και τη διαβεβαίωσε ότι οι Σέρβοι τουρίστες θα έχουν περάσουν καλά και με ασφάλεια τις διακοπές τους στη χώρα μας.

Πάντως κατά την αναχώρηση της Σέρβας πρωθυπουργού από το Μέγαρο Μαξίμου “γνώρισε” και τον Πίνατ , το αδέσποτο που έχει υιοθετήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και για αρκετά λεπτά χάιδευε το πανέμορφο σκυλάκι.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO