Καταγγελία πως γιατρός στο εμβολιαστικό κέντρο της Λαμίας απέτρεπε τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο

Καταγγελία πως γιατρός στο εμβολιαστικό κέντρο της Λαμίας απέτρεπε τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο

Δεν πίστευαν στα αυτιά τους οι άνθρωποι που πήγαν να κάνουν το εμβόλιο στο ΚΥ Λαμίας το απόγευμα της Τρίτης, όπου τελικά η διαδικασία του εμβολιασμού εξελίχθηκε σε εφιάλτη.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το site η γιατρός που ήταν βάρδια και συμπλήρωνε το ατομικό έντυπο του καθενός που πήγαινε να εμβολιαστεί, απέτρεπε τους ασθενείς να κάνουν το εμβόλιο λέγοντάς τους απίθανα πράγματα όπως: «Και που ξέρετε ότι το εμβόλιο που θα κάνετε είναι της Pfizer. Ποιος σας το διαβεβαιώνει;» «Ξέρετε ότι το εμβόλιο αυτό προκαλεί μυοκαρδίτιδα και ότι κινδυνεύετε;» «Κάνοντας το εμβόλιο κανείς δεν σας εξασφαλίζει… Πρέπει να υπογράψετε υπεύθυνη δήλωση» Γιατί ήρθατε να το κάνετε; Μην ακούτε αυτά που λένε…».

Οι άνθρωποι άκουγαν σοκαρισμένοι τη γιατρό να τους αποτρέπει και δεν ήξεραν τι να κάνουν. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι έφυγαν τρομαγμένοι χωρίς να κάνουν το εμβόλιο, ενώ κάποιοι άλλοι αγχώθηκαν τόσο που επικοινωνούσαν με τους γιατρούς τους ή τους συγγενείς τους.

Όπως κατήγγειλε στο LamiaReport συγγενής 80χρονης Λαμιώτισσας, η συγκεκριμένη γιατρός φόβισε υπερβολικά μια ηλικιωμένη η οποία μάλιστα είχε και πίεση και κάλεσε ασθενοφόρο. Τελικά η εγγονή της που την συνόδευε υπέγραψε και πήρε τη γιαγιά της στο σπίτι χωρίς να μπει στο ασθενοφόρο για το νοσοκομείο.

Στο Κέντρο Εμβολιασμού προκλήθηκε πολύ μεγάλη αναστάτωση με το προσωπικό του ΚΥ να έχει βρεθεί σε τρομερά δύσκολη θέση μη μπορώντας να αιτιολογήσει τη στάση της γιατρού, ενώ οι άνθρωποι που είχαν πάει να εμβολιαστούν και οι συνοδοί τους δεν πίστευαν αυτό που ζούσαν.

Τελικά τα πράγματα ηρέμησαν και οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν και πάλι όταν έφτασε στο Κέντρο ο γιατρός και Διευθυντής του ΚΥ Λαμίας Ηλίας Καραγεώργος, ο οποίος απομάκρυνε τη γιατρό και καθησύχασε τον κόσμο.

Σε επικοινωνία με τον Διευθυντή του ΚΥ Λαμίας, επιβεβαίωσε το γεγονός και δήλωσε ότι θα γίνει άμεσα ΕΔΕ και ότι από αύριο θα ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες από το νόμο, ώστε να μην επαναληφθούν τα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport δεν ειναι η πρωτη φορά που δημιουργείται θέμα με τη συγκεκριμένη γιατρό, αφου το ρεπορτάζ λέει ότι και την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξαν κάποια περιστατικά όχι όμως αυτής της έκτασης και με τέτοια ένταση.

https://www.newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα