Πάσχα: Τραυματισμοί από βαρελότα, συλλήψεις στρατιωτικών με καραμπίνες τη φετινή Ανάσταση

Πάσχα: Τραυματισμοί από βαρελότα, συλλήψεις στρατιωτικών με καραμπίνες τη φετινή Ανάσταση

Η Ανάσταση είναι μια γιορτή συνυφασμένη με το εύθυμο κλίμα, τα πυροτεχνήματα και τις κροτίδες, που όμως κάθε χρόνο καταλήγουν δυστυχώς σε σειρά από τραυματισμούς, εγκαύματα ή ακρωτηριασμούς, τα οποία δεν έλειψαν ούτε φέτος.
Άσχημη κατάληξη είχε για έναν 30χρονο στη Ζάκυνθο, το παιχνίδι με τις κροτίδες, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου καθώς τραυματίστηκε σοβαρά, στο αριστερό του χέρι.

Ο 30χρονος, μετά την Ανάσταση, επιχείρησε να ανάψει μία κροτίδα γνωστή ως «γουρούνα», ωστόσο αυτή έσκασε στο χέρι του.

Από την κροτίδα, το χέρι του υπέστη ολικό ακρωτηριασμό από τον καρπό και κάτω, ενώ έχει και εγκαύματα στο πρόσωπο και στον θώρακα.

Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου οι ορθοπεδικοί χειρουργοί τον χειρουργούσαν από τη 01:00 έως τις 04:30 τα ξημερώματα.

Ο 30χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου.

Σοβαρά εγκαύματα έχει και ένας 19χρονος από το Άργος, αφού το βαρελότο που κρατούσε εξερράγη σε κοντινή απόσταση από το πρόσωπό του.

Ο 19χρονος νοσηλεύεται στο «Γεννηματάς» της Αθήνας χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του.

Δύο στρατιωτικοί συνελήφθησαν με καραμπίνες έξω από εκκλησία στην Αγία Παρασκευή
Με τις καραμπίνες στα χέρια συνελήφθησαν το βράδυ της Ανάστασης δύο στρατιωτικοί, έξω από εκκλησία στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής.

Πιστοί που είδαν τους δύο άνδρες με τα όπλα ειδοποίησαν την Αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της ΔΙΑΣ που εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο στρατιωτικούς.

Στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής όπου οδηγήθηκαν, υποστήριξαν ότι είχαν μαζί τους τις καραμπίνες για να ρίξουν μπαλοθιές την ώρα της Ανάστασης.

Σε βάρος των δύο στρατιωτικών σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα