Πότε καταργείται η απαγόρευση μετακίνησης από δήμο σε δήμο

Πότε καταργείται η απαγόρευση μετακίνησης από δήμο σε δήμο

Ημερομηνία για την κατάργηση της μετακίνησης από δήμο σε δήμο έδωσε ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης.
 
Απαντήσεις στα πολλά ερωτήματα για το άνοιγμα της εστίασης έδωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ξεκαθαρίζοντας τι θα γίνει με την απαγόρευση κυκλοφορίας, τα SMS και γενικά τους περιορισμούς στις μετακινήσεις.

Τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου, εστιατόρια και μπαρ ανοίγουν -όσα διαθέτουν εξωτερικό χώρο και μπορούν να έχουν καθήμενους- και σύμφωνα με τον κ. Σταμπουλίδη το ωράριό τους θα είναι μέχρι τις 23:00. Απαντώντας ωστόσο στο αν θα μπορούμε να φύγουμε ή όχι από μπαρ ή εστιατόριο στο κλείσιμο ο κ. Σταμπουλίδης τόνισε ότι μέχρι τις 11 το βράδυ θα πρέπει να είμαστε σπίτι μας. «Θα πρέπει να τηρήσουμε την απαγόρευση» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Από τις 3 Μαΐου οι διαδημοτικές μετακινήσεις επιτρέπονται, ανέφερε επίσης ο κ. Σταμπουλίδης, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυκλοφορία για την εστίαση για γίνεται χωρίς SMS.

«Υπάρχουν ζητήματα τεχνικής φύσεως, είναι πιο ορθό να βγει η απόφαση και να περιγραφούν οι διαδικασίες και να ξέρουν όλοι τι θα ισχύει» σημείωσε.
Κληθείς να απαντήσει σε πληθώρα ερωτήσεων, ο Γ.Γ. Εμπορίου επανέλαβε πως οι διευκρινίσεις θα δοθούν από την ΚΥΑ που θα εκδοθεί μέσα στην εβδομάδα -Μ. Τετάρτη ή Μ. Πέμπτη. «Για να μην γίνει παρανόηση, να περιμένουμε μέχρι Τετάρτη-Πέμπτη να εξειδικευτούν τα μέτρα για τις μετακινήσεις» υπογράμμισε.

Όπως ξεκαθάρισε, τα take away θα λειτουργούν κανονικά, ενώ για το τι θα γίνει με τους γάμους, έκανε έκκληση για υπομονή και σχολίασε ότι «μετά τις 15 Μαΐου θα υπάρχει ξεκάθαρο πλαίσιο για το πώς θα λειτουργήσουν».

«Είμαστε μπροστά στα ανοίγματα και όχι πίσω στα κλεισίματα» είπε κλείνοντας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα