Κέντρα αισθητικής: Πως θα λειτουργήσουν

Κέντρα αισθητικής: Πως θα λειτουργήσουν

Υστερα από πολλούς μήνες και πολλά «stop» από την Επιτροπή των ειδικών, τα κέντρα αισθητικής ανοίγουν ξανά από αύριο Σάββατο (24.04.2021).

 Στα κέντρα αισθητικής θα είναι υποχρεωτική η πραγματοποίηση self test δυο φορές την εβδομάδα για εργαζόμενους και επιχειρηματίες και όπως ανακοίνωσε ο γγ Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης το κόστος του ενός εξ αυτών βαρύνει το κράτος.

Οι θέσεις των πελατών πρέπει να έχουν δυο μέτρα απόσταση και οι πελάτες θα μπορούν να πηγαίνουν στα εμπορικά κέντρα μόνο ύστερα από ραντεβού είτε μέσω τηλεφώνου είτε μέσω ηλεκτρονικών μέσων.

 Οι επιχειρήσεις θα πρέπει κάθε μέρα όταν ανοίγουν, να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, για να τον δείξουν σε περίπτωση ελέγχου.

Τόσο για το προσωπικό όσο και για τους πελάτες είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.Όσον αφορά στο ωράριο λειτουργίας, τα κέντρα αισθητικής μπορούν να ανοίξουν (προαιρετικά) από 07:00 έως 20:30 τις καθημερινές, με εξαίρεση την Μεγάλη Παρασκευή, που θα ανοίξουν μετά την Αποκαθήλωση, στις 13:00 έως 19:00 και το Μεγάλο Σάββατο από τις 07:00 έως 18:00.

Μέσα σε κάθε κέντρο αισθητικής (σ.σ. κυρίως χώρου, πλην βοηθητικών όπως γραφεία, αποθήκη), μπορούν να είναι τέσσερα άτομα για έως 100 τ.μ. και από 100 τ.μ. ένα άτομο ανά 25 τ.μ.

Ο πληθυσμός των πελατών είναι ενιαίος, ανεξαρτήτως επιπέδων ορόφων και δεν συμπεριλαμβάνει τους εργαζόμενους.

newsit