Μπλόκα και αυστηροί έλεγχοι στην έξοδο των εκδρομέων

Μπλόκα και αυστηροί έλεγχοι στην έξοδο των εκδρομέων

Παρά την απαγόρευση των υπερτοπικών μετακινήσεων, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που προσπάθησαν να αποδράσουν και να περάσουν από τα διόδια, παρακάμπτοντας τα μέτρα για να κάνουν «Πάσχα στο χωριό».
Σύμφωνα με στοιχεία από την Τροχαία από τις 06:00 έως τις 11:30 το πρωί, οι αστυνομικοί είχαν αναγκάσει να κάνουν αναστροφή και να γυρίσουν στην Αθήνα 30 οχήματα στην Αθηνών – Κορίνθου και 12 στην Αθηνών Λαμίας.

Οι έλεγχοι εντατικοποιήθηκαν από το μεσημέρι και μετά, καθώς δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση με πιο αυστηρά μέτρα.

Δικαιολογίες
Ουρές χιλιομέτρων και δικαιολογίες κάθε λογής. Οι επαγγελματικοί λόγοι πρωταγωνίστησαν. Την τιμητική τους είχαν και οι ιατρικοί λόγοι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό μιας οικογένειας που ξεκίνησε από την Αθήνα για να πάνε όλοι μαζί στον οδοντίατρο στο… Κιλκίς.

Με το πρόγραμμα «Ελευθέρια» να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, κάποιοι αναχώρησαν από το κλεινόν άστυ εμβολιασμένοι…

Όσοι προέβαλαν ως λόγο μετακίνησης τις εργασίες στις εξοχικές τους κατοικίες είδαν τον δρόμο επιστροφής και της… αναστροφής όπως ο συγκεκριμένος οδηγός.

Ίδια εικόνα και από τη Θεσσαλονίκη, με αυξημένη κίνηση στα διόδια των Μαλγάρων.

Υποτονική έξοδος σε λιμάνια και αεροδρόμια
Αυστηροί είναι οι έλεγχοι και στο λιμάνι του Πειραιά ωστόσο, η επιβατική κίνηση ήταν ιδιαίτερα υποτονική.

Όπως φαίνεται, όσοι επιχείρησαν ν’ αποδράσουν για τις πασχαλινές διακοπές επέλεξαν τα ΙΧ τους και όχι τα πλοία της γραμμής.

Σε χαμηλά επίπεδα και η κίνηση στο Ελευθέριος Βενιζέλος με του επιβάτες των εσωτερικών πτήσεων να είναι κυρίως εκπαιδευτικοί ή επιχειρηματίες που ταξιδεύουν για ν’ ανοίξουν τα μαγαζιά τους 3 Μαίου.

Αύξηση συγκριτικά με πέρυσι
Αύξηση της τάξεως του 144% καταγράφηκε στα διόδια Ελευσίνας συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, όταν η χώρα τελούσε υπό σκληρό lockdown. Χτες πέρασαν 15.759 οχήματα ενώ τα ΙΧ την αντίστοιχη Πέμπτη του 2020 δεν ξεπερνούσαν τις 6.500.

Αντίστοιχα από Αθηνών Λαμίας χτες πέρασαν 37.000 οχήματα όταν την αντίστοιχη περσινή περίοδο, τα ΙΧ δεν ξεπερνούσαν τις 20.000. Μια αύξηση της τάξεως του 79%.

Σύμφωνα με την νέα υπουργική απόφαση αναστέλλεται, η συγκομιδή προϊόντων ως αιτία μετακίνησης. Για θέματα υγείας θα απαιτείται έγγραφο μόνο από δημόσια δομή, η μετάβαση σε κηδεία θα γίνεται μόνο με ληξιαρχική πράξη θανάτου ενώ για μετάβαση σε μόνιμη κατοικία με το Ε9 η μετάβαση θα είναι εφάπαξ και χωρίς επιστροφή .

Σε όσους επιχειρήσουν να μετακινηθούν χωρίς λόγο τις ημέρες του Πάσχα το πρόστιμο είναι 300 ευρώ και 500 σε όποιον επιχειρήσει μετακίνηση τοπική η διαπεριφερειακή με ψευδή βεβαίωση.

Μάλιστα, από αύριο στα διόδια της Ελευσίνας θα υπάρχουν κλιμάκια και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

megatv

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα