Άνοιγμα εμπορικών κέντρων, φροντιστηρίων και κέντρων αισθητικής εξετάζει η κυβέρνηση

Άνοιγμα εμπορικών κέντρων, φροντιστηρίων και κέντρων αισθητικής εξετάζει η κυβέρνηση

Την εισήγηση να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα, τα φροντιστήρια και τα κέντρα αισθητικής τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα κάνει ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, η πρότασή του αυτή προς την επιτροπή λοιμωξιολόγων θα γίνει αν επιβεβαιωθούν τα πτωτικά νούμερα των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Για το ζήτημα της εστίασης, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης για άνοιγμα μετά το Πάσχα, ενώ για τις «ελευθερίες» που θα υπάρχουν την περίοδο των εορτών η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι θα εξεταστούν το προσεχές διάστημα, όταν θα αυξηθούν και τα self tests.

Τέλος, η κυρία Πελώνη αποκάλυψε πως στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης αναμένεται να μπουν και οι νεότερες ηλικίες τους επόμενους μήνες.

«Έχουν γίνει μέχρι σήμερα πάνω από 2.160.000 εμβολιασμοί και συνεχίζονται με αυξημένους ρυθμούς ανάλογα με τις ροές που φτάνουν στη χώρα μας. Εκτιμάται ότι -εφόσον γίνουν οι προγραμματισμένες για το δεύτερο τρίμηνο παραδόσεις- τον Ιούνιο θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός για τους υγιείς σαραντάρηδες» σημείωσε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα