Φριχτό έγκλημα στον Ερυθρός Σταυρός: Τον ενοχλούσε ο θόρυβος του αναπνευστήρα

Φριχτό έγκλημα στον Ερυθρός Σταυρός: Τον ενοχλούσε ο θόρυβος του αναπνευστήρα

Φριχτό έγκλημα που έχει σοκάρει το πανελλήνιο έγινε χθες μέσα στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. 60χρονος ασθενής με κορονοϊό έβγαλε τον αναπνευστήρα -επειδή τον ενοχλούσε ο θόρυβος που έκανε- από 76χρονο διασωληνωμένο. Το θύμα πέθανε από ασφυξία μέσα στο δωμάτιο. Τα δαχτυλικά αποτυπώματα του δράστη που βρέθηκαν επάνω στη συσκευή οδήγησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.
Είναι ένα πρωτοφανές έγκλημα, ένα έγκλημα που δεν το χωράει ανθρώπινος νους.

60χρονος ασθενής με κορωνοϊό έβγαλε τον αναπνευστήρα από 76χρονο διασωληνωμένο επίσης με κορονοϊό στον Ερυθρό Σταυρό, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του, επειδή τον ενοχλούσε ο θόρυβος.

Τον «πρόδωσαν» τα αποτυπώματα

Ο 60χρονος από την Αλβανία, που κατηγορείται για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας αρχικά δήλωσε πως δεν έχει καμία σχέση με τον θάνατο του ηλικιωμένου, όμως το αποτύπωμά του που εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς στην συσκευή που είχαν τοποθετήσει οι γιατροί στον 76χρονο αποκάλυψε το αδιανόητο έγκλημα.

Ο 60χρονος δράστης που νοσηλεύεται επίσης με κορονοϊό και έχει ιστορικό διπολικής διαταραχής είχε παραπονεθεί και τις προηγούμενες ημέρες στους θεράποντες ιατρούς για τον ήχο που κάνουν τα μηχανήματα του διασωληνωμένου ασθενή που δολοφόνησε

Μετά τη εξιχνίαση της πρωτοφανούς δολοφονίας ο 60χρονος νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Τον ενοχλούσε ο θόρυβος του αναπνευστήρα

Ο 60χρονος γύρω στις 23:00 το βράδυ της Τετάρτης σηκώθηκε από το κρεβάτι του και χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς τράβηξε τον αναπνευστήρα από την πρίζα του 76χρονου ασθενή.

Ωστόσο το μηχάνημα συνέχισε κανονικά να λειτουργεί με εφεδρική μπαταρία με αποτέλεσμα ο ήχος που τον… ενοχλούσε να συνεχίσει να ακούγεται.

Προκειμένου να πετύχει τον σκοπό του φέρεται να αναποδογύρισε το μόνιτορ και να τράβηξε και τη μάσκα του οξυγόνου από το πρόσωπο του 76χρονου.

Λίγες ώρες μετά τον θάνατο του ηλικιωμένου αστυνομικοί της Ασφάλειας αλλά και της σήμανσης έφτασαν στο δωμάτιο και εντόπισαν τα αποτυπώματα του δράστη στον αναπνευστήρα.

Τι λένε στις καταθέσεις τους γιατροί και νοσηλευτές

Ο δράστης είχε μπει στο νοσοκομείο στις 4 Απριλίου. Είχε πει στους γιατρούς πως είχε ψυχιατρικό ιστορικό. Ο ψυχίατρος που τον είχε εξετάσει τον είχε βρει συνεργάσιμο και ήρεμο και η διπολική διαταραχή που υπήρχε στο ιστορικό του, θεωρήθηκε ήπια. Μάλιστα, εξετάστηκε από δύο ψυχιάτρους και μετά την εγκληματική ενέργεια, οι οποίοι είχαν την ίδια διάγνωση.

Στις καταθέσεις τους οι γιατροί και οι νοσηλευτές αναφέρουν ότι τις τελευταίες πέντε ημέρες οι δυο ασθενείς ήταν μόνοι τους στο χώρο, ενώ ο σωλήνας του αναπνευστήρα δεν μπορεί να βγει μόνος του, ούτε φυσικά η πρίζα παροχής ρεύματος.

Σύμφωνα με το χρονικό ο Αλβανός ασθενής που έχει ιστορικό διπολικής διαταραχής ενοχλούνταν από τον θόρυβο που έκανε ο αναπνευστήρας του αδικοχαμένου άνδρα με αποτέλεσμα να αναζητά τον τρόπο με τον οποίο θα τον κάνει να σιγήσει. Το 2006 ο δράστης είχε απασχολήσει ξανά τις αρχές για συμπλοκή με συμπατριώτες του.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικού θανάτου νοσηλευόμενου διασωληνωμένου ασθενούς στο Νοσοκομείο «ερυθρός Σταυρός», σχημάτισε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού, επίσης νοσηλευόμενου στον ίδιο θάλαμο, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Ο ανωτέρω συνελήφθη και φυλάσσεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα