Νεκρή 16χρονη από κορονοϊό - Μεταφέρθηκε στο Παίδων Αγιά Σοφία χωρίς τις αισθήσεις της

Νεκρή 16χρονη από κορονοϊό - Μεταφέρθηκε στο Παίδων Αγιά Σοφία χωρίς τις αισθήσεις της

Ένα 16χρονο κορίτσι μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Νοσοκομείο Παίδων Αγιά Σοφία από την μητέρα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν προσπάθειες ανάνηψης ωστόσο δεν κατάφεραν να το επαναφέρουν στη ζωή. Όπως διαπιστώθηκε είχε προσβληθεί από κορονοϊό.

Ο θάνατος του κοριτσιού από της Φιλιππίνες έγινε γνωστός την Κυριακή 4 Απριλίου. Είχε μεταφερθεί στο Παίδων Αγία Σοφία πριν από μερικές μέρες, από τη μητέρα της.

Όπως είπε η μητέρα του 16χρονου, το κορίτσι εμφάνισε συμπτώματα κορονοϊού, διάρροια και εμετούς, την περασμένη Δευτέρα. Την Τετάρτη, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και άρχισε να έχει πόνους στο στήθος και δύσπνοια.

Αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου έφτασε χωρίς να έχει τις αισθήσεις του και παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν επανήλθε. 

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Αναμένονται τα αποτελέσματα από τη νεκροψία για να διαφανεί η συνολική κατάσταση της υγείας του κοριτσιού.

 Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Δημόσιας Τηλεόρασης, εκτιμάται ότι είτε επηρεάστηκε από τη λοίμωξη covid19 η καρδιακή λειτουργεία, είτε ότι επρόκειτο για θρόμβωση, ως συνέπεια της μόλυνσης από τον ιό. Ο πατέρας του άτυχου κοριτσιού είχε χάσει τη ζωή του πριν από έναν χρόνο από καρδιακό νόσημα.

Η είδηση έχει σοκάρει το πανελλήνιο καθώς πρόκειται για το τρίτο παιδί που χάνει τη μάχη με τον κορονοϊό. 

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, στη μονάδα λοιμώξεων του Αγία Σοφία νοσηλεύονται συνολικά 12 παιδιά διαφόρων ηλικιών έως την ηλικία των 15 ετών ανάμεσά τους και δύο νεογνά από μητέρες θετικές. 

Η ζωή κανενός από αυτά δεν διατρέχει κίνδυνο. Τις τελευταίες εβδομάδες, κατά την κορύφωση του τρίτου κύματος παρατηρείται αυξημένος ο αριθμός των παιδιών που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, ενώ κατά τους προηγούμενους μήνες τα παιδιά που νοσηλεύονταν στην μονάδα covid ήταν συνήθως δύο έως τρία.

Κορονοϊός: 1.955 νέα κρούσματα, 749 διασωληνωμένοι, 78 θάνατοι - Η γεωγραφική κατανομή

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα