Lockdown: 5 νέες περιοχές στο βαθύ κόκκινο - Τα μέτρα που ισχύουν

Lockdown: 5 νέες περιοχές στο βαθύ κόκκινο - Τα μέτρα που ισχύουν

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, στη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία και τα νέα μέτρα ανακοίνωσε νέα παράταση του lockdown για μία ακόμη εβδομάδα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη  ενώ ακόμη 5  νέες περιοχές που μπαίνουν στο βαθύ κόκκινο

«στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, στο βαθύ κόκκινο, παραμένουν: Αττική, Θεσσαλονίκη,Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Βοιωτία, Εύβοια, εκτός του δήμου Σκύρου, Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Χαλκιδική, Θεσπρωτία, Ηράκλειο, Λέσβος, Ζάκυνθος, Μύκονος, καθώς και οι δήμοι Καλυμνίων, Χίου, Ανωγείων, Χανίων, Ιωαννιτών και Μετσόβου, Κατερίνης, Αμφίπολης, Σκιάθου, Καρδίτσας και Καστοριάς και Ορεστίδος».

«Αξίζει να σημειωθεί ότι Ευρυτανία, Αρκαδία, Χίος, Ανώγεια και Σκιάθος εμφανίζουν σαφή βελτίωση της επιδημιολογικής τους εικόνας, εξέλιξη που αν συνεχιστεί θα επιτρέψει να βγουν από το βαθύ κόκκινο την άλλη βδομάδα.

5 νέες περιοχές στο βαθύ κόκκινο

Στο βαθύ κόκκινο εντάσσονται πλέον με ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων από αύριο το πρωί στις 06.00 οι ακόλουθες περιοχές:

Η Κοζάνη, που εμφάνισε αύξηση 81,8% στα ενεργά κρούσματα σε 10 ημέρες.
Η Πέλλα που εμφάνισε αύξηση 101,9% (!) στα ενεργά κρούσματα σε 10 ημέρες.

Στο βαθύ κόκκινο εντάσσεται και ο δήμος Γρεβενών που τα ενεργά κρούσματα σχεδόν τετραπλασιάστηκαν το τελευταίο

Ο δήμος Κιλκίς που παρουσίασε αύξηση των ενεργών κρουσμάτων 129,4% τις τελευταίες 10 μέρες.

Τέλος και ο δήμος Βέροιας, όπου τα ενεργά κρούσματα παρουσίασαν αύξηση 116,2% τις τελευταίες 10 μέρες.

Κρίσιμη συνεδρίαση την άλλη εβδομάδα για σχολεία, λιανεμπόριο και «ανοιχτό» SMS 6 με «όπλο» τα self tests

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ακόμη πως τα self tests θα επιτρέχουν την επανέναρξη των δραστηριοτήτων σε ένα πιο ασφαλές περιβάλλον. «Είναι ένα όπλο που δεν είχαμε και σ’ αυτό το νέο πλαίσιο, η επιτροπή των επιστημόνων θα συνεδριάσει στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας για να συζητήσει την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, των σχολείων και τις διαδημοτικές μετακινήσεις. Αμέσως μετά την εισήγησή τους θα ακολουθήσουν οι σχετικές ανακοινώσεις από την κυβέρνηση», είπε κλείνοντας.

Τα μέτρα που ισχύουν σε περιοχές στο βαθύ κόκκινο

Συγκεκριμένα, κλείνουν όλα τα καταστήματα του λιανεμπορίου και θα πραγματοποιούνται πιο αυστηροί έλεγχοι για να διαπιστωθεί ο έλεγχος της τήρησης των υγειονομικών μέτρων.

Παρόλα αυτά, ανοιχτά μένουν τα κομμωτήρια με τα κέντρα περιποίησης, στα οποία η προσέλευση του κόσμου, γίνεται κατόπιν ραντεβού.

 
Επίσης, ανοιχτοί παραμένουν οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι με μη διευρυμένο ωράριο λειτουργίας, ενώ ποδέχονται στην είσοδο έως 3 επισκέπτες ανά παρέα, εκτός αν πρόκειται για οικογένειες, ώστε να μην δημιουργείται συγχρωτισμός. Οι επισκέπτες θα πρέπει να φορούν μάσκα και να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις.

Σημειώνεται, ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας θα έχει το ίδιο ωράριο τις καθημερινές και τα σαββατοκύριακα, ενώ είναι μεταξύ 21:00 και 05:00.

Υπενθυμίζεται, ότι η μετακίνηση κατά την απαγόρευση κυκλοφορίας επιτρέπεται για τους εξής λόγους:

Μετακίνηση για λόγους εργασίας
Μετακίνηση με SMS που έχει τον κωδικό ένα (1) στο 13033 για λόγους υγείας
Μετακίνηση με SMS που έχει τον κωδικό έξι (6) στο 13033 για βόλτα με κατοικίδιο σε κοντινή απόσταση από το σπίτι

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα