Έτσι έγινε το Ριφιφί θυρίδων. Προφυλακίστηκε ο σύζυγος γνωστής αισθητικού - Τι και δικαιολόγησε

Έτσι έγινε το Ριφιφί θυρίδων. Προφυλακίστηκε ο σύζυγος γνωστής αισθητικού - Τι και δικαιολόγησε

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 58χρονος που κατηγορείται για την διάρρηξη των τεσσάρων θυρίδων σε τράπεζα του Ψυχικού.

Ο 58χρονος  αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται.

 Ο ίδιο υποστήριξε πως  για το dna του που βρέθηκε ότι « Είναι ένα DNA μικτό. Εμπεριέχει εκτός από δικά μου στοιχεία, άλλων δύο ατόμων. Της ιδιοκτήτριας της θυρίδας κι ενός άγνωστου προσώπου. Γιατί κατηγορούμαι εγώ;»

Γιατί πως βρέθηκε εκεί η εξήγησή του ήταν πως « Το γενετικό υλικό ενδεχομένως βρέθηκε στην κασετίνα, όταν η ιδιοκτήτριά της την ακούμπησε στο κοινόχρηστο τραπέζι. Και εγώ και άλλοι χρησιμοποιούμε το ίδιο τραπέζι.»

Όσον αφορά στην κάλυψή των χαρακτηριστικών του υποστήριξε πως «Το καπέλο είναι αγαπημένο μου αξεσουάρ και το χρησιμοποιώ συχνά στην καθημερινότητά μου. Τα γάντια και τη μάσκα τα φορούσα λόγω κορωνοϊού. Το ινστιτούτο αισθητικής της συζύγου μου βρίσκεται κοντά στην τράπεζα και δεν ήθελα κάποιος πελάτης να δει ότι δεν τηρώ τα μέτρα.» 

Με σκυμμένο το κεφάλι, φορώντας κουκούλα και με χειροπέδες στα χέρια, ο 58χρονος θεατρικός παραγωγός, οδηγήθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 2 το μεσημέρι, ενώπιον του ανακριτή. Λίγο νωρίτερα η γνωστή αισθητικός Τέτα Καμπουρέλη, είχε φτάσει στα δικαστήρια της Ευελπίδων, για να σταθεί στο πλευρό του συζύγου της, ο οποίος κατηγορείται ότι τον Αύγουστο του 2020, διέρρηξε και άρπαξε το… χρυσό περιεχόμενο από τέσσερις θυρίδες!


Οι θυρίδες παραβιάστηκαν μ’ ένα κατσαβίδι βαρέως τύπου, πλακέ με άκρο 8 χιλιοστών σαν και αυτό, σύμφωνα με τα συμπεράσματα των ειδικών που εξέτασαν τα ευρήματα στον χώρο.

Ο δράστης αφού μπήκε στο χώρο του θησαυροφυλακίου, επέλεξε να ανοίξει τις τέσσερις θυρίδες οι οποίες είναι διπλάσιες σε μέγεθος από τις υπόλοιπες. Έβαλε το κατσαβίδι ανάμεσα στην κάσα της θυρίδας και την πόρτα και μέσα σε δευτερόλεπτα, κατάφερε να σπάσει τη κλειδαριά, να βγάλει από μέσα το πλαστικό κουτί και να αρπάξει το πολύτιμο περιεχόμενο.

Τα όσα αναφέρει ο εμπειρογνώμονας της ΕΛΑΣ, αποτυπώνονται με λεπτομέρεια στις φωτογραφίες ντοκουμέντο.

Εδώ φαίνονται τα σημάδια από τη πίεση που ασκήθηκε στην κλειδαριά από το κατσαβίδι… τα σημεία εισαγωγής του στις κάσες στις τέσσερις θυρίδες… αλλά και το ότι δεν βρέθηκαν οι «γλώσσες» σε καμία από τις κλειδαριές… Σε αυτές τις φωτογραφίες, φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει καμία παραβίαση στα σημεία εισαγωγής των δύο κλειδιών που χρειάζονται για να ανοίξουν οι θυρίδες.

Και αυτό είναι το κουτί μέσα στο οποίο οι ειδικοί αναλυτές της Ασφάλειας Αττικής εντόπισαν το ίχνος του DNA, το οποίο εν συνεχεία φαίνεται να ταυτοποίησαν με αυτό του 58χρονου κατηγορούμενου.

Η επιλογή αυτών των συγκεκριμένων τεσσάρων θυρίδων, σύμφωνα με τις έρευνες, έγινε πιθανότατα τυχαία, με μοναδικά κριτήρια ότι ήταν διπλά στη θυρίδα που διέθετε ο ίδιος και ήταν μεγάλων διαστάσεων, άρα ίσως είχαν πιο πλούσιο περιεχόμενο από τις μικρές.

Ο 58χρονος κατηγορούμενος ο οποίος σήμερα απολογείται ενώπιον του ανακριτή, αρνείται την όποια εμπλοκή του με την υπόθεση. Ωστόσο, οι συνήγοροί του βάζουν στο «κάδρο» των υπόπτων και τρίτο πρόσωπο.

Η σύζυγος του 58χρόνου επιχειρηματία, η γνωστή αισθητικός, Τέτα Καμπουρέλη, κατέθεσε σήμερα στον ανακριτή.

-Ζητήθηκε από τον σύζυγό σας να δώσει δείγμα DNA;

-Φυσικά δέχτηκε ναι. Φυσικά και έδωσε. Μα είναι αθώος ο άνθρωπός μου και πραγματικά, στηρίζουμε όλη η οικογένεια και μας στηρίζουν ευτυχώς και οι φίλοι και οι πελάτισσές μου. Ευτυχώς. Χρειάζομαι την στήριξη. Τώρα εγώ, αυτή τη στιγμή, δεν μπορώ να μπω μέσα στο σπίτι μου. Είναι χάλια. Χάλια.

Οι έρευνες της Ασφάλειας, τώρα, έχουν επικεντρωθεί στο να εντοπιστεί το περιεχόμενο των θυρίδων. Εκτιμούν ωστόσο, ότι ο… «θησαυρός» ίσως, να έχει ήδη μεταφερθεί στο εξωτερικό και αναζητούν τυχόν επαφές του φερόμενου δράστη με κλεπταποδόχους στην Ελλάδα αλλά και σε χώρες των Βαλκανίων.

Στον 12ο τακτικό ανακριτή οδηγήθηκε για να απολογηθεί ο 58χρονος ο οποίος κατηγορείται για τη διάρρηξη τεσσάρων θυρίδων σε τράπεζα στο Χαλάνδρι.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση, απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται. Ο συνήγορός του λέει ότι το πλέον επιβαρυντικό στοιχείο που τον εμπλέκει σε αυτή την υπόθεση είναι ένα στοιχείο αβέβαιο. Όμως, στην κατηγορία έπαιξε σημαντικό ρόλο ότι ήταν ο μόνος από τους πελάτες της τράπεζας που είχε πρόσβαση στο χώρο των θυρίδων και είχε τέτοιο ποινικό παρελθόν.

Το DNA είναι στοιχείο αξεπέραστο, λέει στο MEGA ο Κούγιας

Μιλώντας στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος δύο εκ των θυμάτων της κλοπής στις χρυσές θυρίδες σε τράπεζα στο Ψυχικό, αναφέρθηκε στα αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος του κατηγορουμένου, και στις ποινές που μπορεί να του επιβληθούν.

Ο κ. Κούγιας δικηγόρος δύο κυριών από τις τέσσερις που είχαν στις θυρίδες τους χρήματα και πολύ βαριά κοσμήματα και οι δύο αποτίμησαν – όπως είπε – το κόστος αυτών των κοσμημάτων πέραν του ενάμισι εκατομμυρίου ευρώ για την κάθε περίπτωση.

«Όπως γνωρίζετε η προανάκρισης είναι απολύτως μυστική και έχει πρόσβαση μόνο ο κατηγορούμενος και οι διωκτικές αρχές. Η τακτική ανάκριση είναι αυτή η οποία θα μας δώσει τη δυνατότητα, εφόσον απολογηθεί ο κατηγορούμενος, τη Δευτέρα το πρωί εμφανιζόμενοι με τις δύο κυρίες να έχουμε να δηλώσουμε πια υποστήριξη κατηγορίας όπως λέγεται. Δεν διεκδικείται από τα ποινικά δικαστήρια αποζημίωση.

Με απόλυτο σεβασμό στο τεκμήριο αθωότητας του κύριου κατηγορουμένου θα περιμένουμε να δούμε τι είναι αυτό που οδήγησε την αστυνομία στην επιλογή ότι αυτός είχε κάνει την πράξη. Ποια είναι τα αποδεικτικά στοιχεία. Τα συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία είναι οι μάρτυρες, τα έγγραφα, τα αντικειμενικά στοιχεία που είναι το DNA και τα αποτυπώματα, οι απολογίες και ισχυρές ενδείξεις. Αυτό λέει ο κώδικας ποινικής δικονομίας ότι είναι τα αποδεικτικά», τόνισε.

Αναφορικά στην ασφάλεια των εν λόγω θυρίδων που παραβιάστηκαν όπως φαίνεται με τρόπο απλό, ανέφερε:

«DNA από αντικείμενο, σε αντικείμενο δεν μεταφέρεται αυτό να το ξεκαθαρίσουμε και εφόσον υπάρχει DNA το σημείο που υπάρχει το DNA είναι πλέον το πλέον ενδιαφέρον σε μια έρευνα. Όταν όμως βρεθεί σε σημείο που δεν έχει πρόσβαση κανείς άλλος παρά μόνο αυτός που φέρεται ως δράστης ή ο ιδιοκτήτης τότε αυτό το στοιχείο είναι αξεπέραστο.», υπογράμμισε.

«Βλέπω, ακούω, ότι υπάρχει μια σκληρή άρνηση του κατηγορουμένου, που μπορεί να οφείλεται στο ότι είναι αθώος εφόσον το ισχυρίζεται εφόσον πραγματικά δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία. Από την άλλη μεριά όμως θα ξέρετε ότι αυτή η σκληρή, μπορεί να οδηγεί σε μια πολυετή κάθειρξη γιατί είναι 4 πράξεις. Είναι στα χέρια της δικαιοσύνης να θεωρήσουμε ότι είναι τέσσερις διαφορετικές πράξεις και όχι μία.

Τα ποσά είναι τεράστια ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια ευρώ ως λεία. Δεν είναι κάτι συνηθισμένο και είναι θέμα ανθρώπου πλέον πώς μπορεί να αντιμετωπίσει μια τέτοια πολυετή κάθειρξη, που σημαίνει ότι θα περάσει πολύ μεγάλο μέρος από την πιο παραγωγική πλευρά της ζωής του στις φυλακές», ανέφερε σχολιάζοντας τις ποινές που μπορεί να επιβληθούν στον κατηγορούμενο.

 

megatv

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα