Τι θα γίνει με σχολεία, λιανεμπόριο, εστίαση και Πάσχα. Τι θα ανακοινωθεί αύριο Παρασκευή;

Τι θα γίνει με σχολεία, λιανεμπόριο, εστίαση και Πάσχα. Τι θα ανακοινωθεί αύριο Παρασκευή;

Η κρισιμότητα της κατάστασης δεν επιτρέπει ιδιαίτερες μεταβολές στα μέτρα. Το επόμενο στη λίστα είναι το λιανεμπόριο, το οποίο σε καμία περίπτωση δε θα ανοίξει την επόμενη βδομάδα.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, αυτό έπεται του λιανεμπορίου. Προτεραιότητα έχουν τα Λύκεια και τα Γυμνάσια και στη συνέχεια τα δημοτικά σχολεία.

Για την εστίαση, οι περισσότεροι επιδημιολόγοι συμφωνούν ότι θα χρειαστεί ένα 20ήμερο για να τεθεί στο τραπέζι. Ένα ασφαλές όριο για να ανοίξει είναι να φτάσουν τα κρούσματα στο επίπεδο των 1000 την ημέρα .

Με τα κρούσματα να παραμένουν πάνω από τις 3 .000 η συζήτηση για άνοιγμα των καταστημάτων στις 29 του Μήνα έχει κλείσει, με τους επιδημιολόγους να ζητούν από τους πολίτες να κάνουν υπομονή για έναν καλύτερο Απρίλιο. Λίγοι είναι οι ειδικοί που εκτιμούν ότι ένα άνοιγμα των μικρών καταστημάτων με προϋπόθεση την χρήση διπλής μάσκας δεν θα έφερνε επιδημιολογική επιβάρυνση.
Απομακρύνεται το ενδεχόμενο να ανοίξουν περισσότεροι τομείς της οικονομίας την ερχόμενη Δευτέρα. Οι επιστήμονες είναι ξεκάθαροι.

Θορυβημένοι από την αύξηση των κρουσμάτων οι επιστήμονες ζητούν από τον κόσμο περισσότερη υπομονή και προσοχή, προκειμένου να έχουμε έναν καλύτερο Απρίλιο.

Υπάρχουν και εκείνοι που επιμένουν ότι ένα μικρό άνοιγμα θα δώσει τη λύση στο lockdown που δεν τηρείται όσο θα έπρεπε.

Το μόνο πράγμα για το οποίο οι λοιμωξιολόγοι δείχνουν αισιόδοξοι, είναι ότι το φετινό Πάσχα δεν θα μοιάζει με το περσινό.

Οι επιστήμονες συμφωνούν ότι στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, θα δούμε να επιπεδοποιείται η καμπύλη των επιδημιολογικών στοιχείων. Μετά θα χρειαστούν άλλες 20 ημέρες για την αποσυμφόρηση του ΕΣΥ. Όλα αυτά, με την προϋπόθεση ότι οι πολίτες θα είναι πολύ προσεκτικοί και θα τηρούν αυστηρά τα μέτρα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα