Κορονοϊός: Στα όριά τους τα νοσοκομεία – Στην αναμονή για ένα κρεβάτι στη ΜΕΘ της Αττικής

Είναι εικόνες που αποτυπώνουν την σκληρή πραγματικότητα στις κλινικές Covid. Ασθενείς που πασχίζουν να νικήσουν τον κορωνοϊό. Άλλοι με ρινικό οξυγόνο, άλλοι με φορητούς αναπνευστήρες και άλλοι που διασωληνώθηκαν, περιμένοντας στη λίστα αναμονής για ένα κρεβάτι εντατικής θεραπείας.

Μάχη για ένα κρεβάτι στην εντατική
Στο νοσοκομείο Νίκαιας 16 διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό βρίσκονταν το μεσημέρι στην αναμονή για ένα κρεβάτι στη ΜΕΘ.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, σε όλο το λεκανοπέδιο οι διασωληνωμένοι ασθενείς με Covid σε απλούς θαλάμους άγγιξαν σήμερα τους 60.

Εφιαλτική ήταν η χτεσινή νύχτα και στο Λαϊκό, καθώς γέμισαν όλα τα κενά κρεβάτια στην κλινική Covid, με αποτέλεσμα στο πέρας της εφημερίας 7 ασθενείς να τοποθετηθούν σε φορεία, με αναπνευστήρες οξυγόνου.

Νέος γύρος επιστράτευσης
Πάνω από 5.000 ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία σε όλη τη χώρα. 1 στους 5 βρίσκεται σε ειδική μονάδα, ενώ οι διασωληνωμένοι αγγίζουν τους 700.

Μέχρι χθες, το 91% των επιστρατευμένων γιατρών που κλήθηκαν να συνδράμουν το ΕΣΥ, είχε προσέλθει στα νοσοκομεία της Αττικής. Ωστόσο, τα ευτράπελα δεν έλειψαν.

Με την επιστράτευση των 206 γιατρών, εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να απελευθερωθούν πόροι για την ανάπτυξη σταδιακά 300 απλών κλινών και άλλων 60 κλινών εντατικής, για τα Covid περιστατικά.

Σύμφωνα με τα «ΝΕΑ», εφόσον χρειαστεί, το υπουργείο Υγείας έχει έτοιμη τη λίστα για την επιστράτευση επιπλέον 160 γιατρών του ιδιωτικού τομέα.

megatv

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα