Εφιαλτική νύχτα στα νοσοκομεία, πάνω από 1.000 εισαγωγές σε 48 ώρες

Εφιαλτική νύχτα στα νοσοκομεία, πάνω από 1.000 εισαγωγές σε 48 ώρες

Τον εφιαλτικό αριθμό των 1.000 εισαγωγών έφτασαν μέσα σε ένα 48ωρο, οι ασθενείς με κορωνοϊό που βρέθηκαν στα νοσοκομεία όλης της χώρας αναζητώντας ιατρικές υπηρεσίες.
Η εικόνα με τα ασθενοφόρα να κατακλύζουν το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» σοκάρει. Το LIVE NEWS μίλησε με την γιατρό που τράβηξε χτες αυτή την φωτογραφία, την αναισθησιολόγο Κωνσταντίνα Ρωμανά. «Ήταν συνθήκες πολέμου. Τα ασθενοφόρα έμοιαζαν με ένα ατελείωτο τρένο που ξεφόρτωνε ασθενείς» τόνισε.

Παρά την μεταφορά όμως κάποιων ασθενών το πρόβλημα παραμένει με ασθενείς να είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ όπως θα πουν οι γιατροί.

Η Αττική βρίσκεται στη δίνη του κορωνοϊού. Περισσότερες από 2.000 απλές κλίνες είναι κατειλημμένες από covid περιστατικά, ενώ οι διασωληνωμένοι υπερβαίνουν τους 378, οδηγώντας τα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου σε έμφραγμα.

Δύσκολη η κατάσταση στην Πάτρα

Δραματική εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στα δυο νοσοκομεία της Πάτρας, καθώς στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύονται ήδη 80 ασθενείς κορωνοϊού στις κλινικές και εννέα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Την ίδια ώρα στο Πανεπιστημιακό ο συνολικός αριθμός φτάνει στους 128, με τους 105 στις κλινικές και τους 23 στις ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τους ειδικούς το τρίτο επιδημικό κύμα δεν αναμένεται να κορυφωθεί πριν από τα τέλη Μαρτίου, γεγονός που σημαίνει πως το σύστημα υγείας θα πρέπει να προετοιμαστεί έναν δραματικό Απρίλιο για το σύστημα υγείας.

Όπως λένε οι γιατροί αν δεν περιμένουμε να υπάρξει επαρκές τείχος ανοσίας κάθε κίνηση που θα αυξήσει τα κρούσματα θα δώσει ένα ισχυρό πλήγμα στα νοσοκομεία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα