Την πάτησαν γιατί βγήκε ένα γκλοπ που κανονικά δεν έπρεπε να βγει και οι πολίτες αντέδρασαν

Την πάτησαν γιατί βγήκε ένα γκλοπ που κανονικά δεν έπρεπε να βγει και οι πολίτες αντέδρασαν

Τι συνέβη στην πλατεία Νέας Σμύρνης από το πρίσμα του γενικού γραμματέα των Ειδικών Φρουρών. «Έγινε ένα λάθος» είπε, τόνισε πως «κόσμος είναι πιεσμένος» και ότι οι αστυνομικοί «την πάτησαν γιατί βγήκε ένα γκλοπ».
 
Ο γενικός γραμματέας Ειδικών Φρουρών βγήκε σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή για να μιλήσει για τον ξυλοδαρμό πολίτη από αστυνομικούς στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Σύμφωνα με τον Στράτο Μαυροειδάκο, υπήρξε ένα ανώνυμο τηλεφώνημα στο κέντρο επιχειρήσεων της άμεσης δράσης για συνωστισμό 500 ατόμων στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Όπως ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αυτά τα φαινόμενα είναι συχνά, κόβονται τα πρόστιμα και δεν γίνεται τίποτα.

Εξαιτίας του τηλεφωνήματος, συνέχισε ο ίδιος, στο σημείο πήγαν δύο ομάδες της ΔΙΑΣ και ένας ανθυπαστυνόμος με τον οδηγό του, χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες και έκαναν ελέγχους για πάνω από 40 λεπτά, κατά τη διάρκεια των οποίων βεβαιώθηκαν και 19 πρόστιμα.


«Ξαφνικά βγήκαν 30 άτομα από γνωστό στέκι του αντιεξουσιαστικού χώρου που υπάρχει στο κάτω μέρος της πλατείας, πέταξαν τρικάκια, φώναξαν συνθήματα υπέρ του Κουφοντίνα και τα γνωστά κατά της αστυνομίας. Ο νεαρός που φαίνεται στο βίντεο έχει συλληφθεί, μαζί με άλλα 10 άτομα, γιατί επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, τους εξύβρισαν και προσπάθησαν να τους πάρουν τα γκλοπ. Ο κόσμος ξεσηκώθηκε, είναι πιεσμένος, ψάχνει να βρει μια αφορμή κι έγινε το λάθος».«Την πάτησαν γιατί βγήκε ένα γκλοπ που κανονικά δεν έπρεπε να βγει και οι πολίτες αντέδρασαν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας των ειδικών φρουρών.

Σύμφωνα με τον κ. Μαυροειδάκο αυτά τα άτομα, τα οποία -όπως ανέφερε- τραυμάτισαν δύο αστυνομικούς, στη συνέχεια διασκορπίστηκαν. «Ο αστυνομικός είναι σίγουρος ότι τον αναγνώρισε ότι ήταν ένας από αυτούς που του είχαν επιτεθεί, το λέει ξεκάθαρα στην κατάθεσή του και προσπάθησε να τον συλλάβει».

Ο ίδιος σημείωσε πως «δεν θα έπρεπε καν η ομάδα ΔΙΑΣ να έχει εμπλοκή σε αυτό το περιστατικό. Δεν ήταν στην αρμοδιότητά της. Ακόμα και αν δέχεται επίθεση από εγκληματίες, έχει σχέδιο για τον τρόπο που πρέπει να αντιδράσει».Καταλήγοντας, ο κ. Μαυροειδάκος επισήμανε ότι «το περιστατικό αποσπασματικά, όπως το βλέπουμε, δεν είναι εικόνα για Έλληνα αστυνομικό, δεν έπρεπε να βγει γκλοπ, αλλά δεν φταίει ο συνάδελφος».

 
  
 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα